Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Οι Ρώσοι κυριαρχούν και στο έξω διάστημα -Νέοι δορυφόροι σε τροχιά (βίντεο)

Μετά την μαζική επιτάχυνση της παγκόσμιας στρατιωτικής ρωσικής δύναμης, οι Ρώσοι κυριαρχούν και στο Έξω Διάστημα.

 Ένας απεικονιστικός δορυφόρος και 72 μικρότεροι δορυφόροι τέθηκαν σε τροχιά την Παρασκευή από το κοσμοδρόμιο της Baikonur στο Καζακστάν, όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική Εταιρία Roscosmos και το ερευνητικό κέντρο περιβάλλοντος Glavcosmos.

 Ο πύραυλος Soyuz 2-1A εκτοξεύθηκε επιτυχώς στις 06:43 GMT με το δορυφορικό ωφέλιμο φορτίο, δήλωσε η Roscosmos.

 Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η Glavcosmos, υπεύθυνη της τοποθέτησης των δορυφόρων σε τροχιά στο διάστημα, ανέφερε αργότερα ότι όλοι οι δορυφόροι διαχωρίστηκαν επιτυχώς, σε τρεις διαφορετικές τροχιές.

 "Για πρώτη φορά στον κόσμο, αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε αυτή η πολύπλοκη και μεγάλη αποστολή ", δήλωσε η Glavcosmos.

 Το κύριο ωφέλιμο φορτίο, ο δορυφόρος Kanopus-V-IK, θα παρέχει ευρυγώνιες εικόνες της Γης και θα χρησιμοποιείται ειδικά για την ανίχνευση δασικών πυρκαγιών ή την ενημέρωση της τοπογραφίας των χαρτών.

 Οι 72 μικρότεροι δορυφόροι περιλαμβάνουν αυτούς που κατασκευάζονται από την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τον Καναδά, μαζί με 62 νανοδορυφόρους, γνωστοί ως CubeSats, που αναπτύχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Tags
Back to top button