Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας και η άγνωστη ιστορία τους - Που βρίσκονται;

Οι άγνωστοι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας βρίσκονται και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μνημείο της Εύβοιας του οποίου την ιστορία αξίζει να γνωρίσεις. Και οι εικόνες από το βίντεο που θα δεις παρακάτω είναι εξίσου εντυπωσιακές…

Οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας βρίσκονται, όπως είπαμε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο λεγόμενο Ληλάντιο Πεδίο στην Κεντρική Εύβοια. Εκεί, λοιπόν, ανατολικά της Χαλκίδας βρίσκεται μια ιδιαίτερη στο σχήμα πεδιάδα η οποία έχει έκταση περίπου 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Από εκεί περνάει και ο ποταμός Λήλας. Αυτή η πεδιάδα, επίσης, βρέχεται από τον νότιο ευβοϊκό κόλπο και ένα μικρό μέρος της από το βόρειο. Εκεί κάπου βρίσκονται και οι «Δίδυμοι Πύργοι» της Ελλάδας.

Η ιστορία των ιδιαίτερων Πύργων

Πίσω από την κατασκευή αυτών των πύργων υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Οι Πύργοι αυτοί (που λέγονται και πύργου του Μύτικα) χρονολογούνται από την περίοδο της Ενετοκρατίας. Το ίδιο και το κάστρο πάνω από τα Φύλλα, το οποίο κατασκεύασε ο Ιταλός τυχοδιώκτης Λικάριο. Η ιστορία, λοιπόν, λέει ότι εκείνος κατέλαβε για λογαριασμό των Βυζαντινών ένα μεγάλο μέρος της Εύβοιας τον 13ο αιώνα. Αργότερα και συγκεκριμένα το 1470 το Ληλάντιο πεδίο, καθώς και η υπόλοιπη Εύβοια, πέρασε στην κατοχή των Οθωμανών και από το 1830 είναι τμήμα της ανεξάρτητης Ελλάδας.

Οι πιο λυρικοί αναφέρουν για την ιστορία τα εξής: Ο ιππότης Λικάριος ζητά λυσσαλέα εκδίκηση για την αγάπη του, τη Φελίζα, που του τη στέρησε ο Δούκας της Εύβοιας. Δε θα διστάσει να προδώσει τους Ενετούς και να συμμαχήσει με τον Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγο. Θα κυριεύσει όλη την Εύβοια και νικητής πλέον θα μείνει στο Κάστρο των Φύλλων και στους Δίδυμους Πύργους.

Πάντως αυτό δεν είναι το μοναδικό ιδιαίτερο αξιοθέατο της Εύβοιας. Πολύ γνωστό είναι εξάλλου και το μυστηριώδες Δρακόσπιτο στα 1.300 μέτρα υψόμετρο. Εκτός από τα αξιοθέατα πάντως, πάντα η Εύβοια είναι ιδανική για εκδρομές. Ξεκίνα από τη Χαλκίδα, την πόλη με τα τρελά νερά και φτάσε μέχρι τους Δίδυμους Πύργους…

Tags
Back to top button