Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Ο σωστός τρόπος για να αλατίσετε όπως πρέπει τα μακαρόνια

Το μυστικό για γευστικά μακαρόνια «κρύβεται» στο αλάτι που ρίχνουμε κατά τη διάρκεια του βρασίματος τους. Ποια είναι όμως η σωστή αναλογία αλατιού για τα μακαρόνια;

Ακόμα και πεπειραμένοι σεφ κάνουν το βασικό λάθος να υποαλατίζουν το νερό, κι αυτό γιατί δεν ακούνε τους Ιταλούς συναδέλφους τους.

Το αλάτισμα του νερού που βράζουν τα ζυμαρικά είναι υποχρεωτικό και όχι θέμα προτίμησης. Ο,τι σάλτσα κι αν προσθέσουμε, αν το νερό δεν είναι επαρκώς αλατισμένο κατά το βράσιμο, η μακαρονάδα δεν θα δικαιώσει τον κόπο μας.

Το αλάτισμα είναι εξάλλου η μόνη παρέμβαση που γίνεται στα ίδια τα μακαρόνια και είναι αποφασιστικής σημασίας. Πόσο αλάτι χρειαζόμαστε όμως και, εξίσου σημαντικό, πότε το ρίχνουμε στην κατσαρόλα;

Η Marcella Hazan γράφει στον σπουδαίο ιταλικό τσελεμεντέ της «The Essentials of Classic Italian Cooking»: «Για κάθε μισό κιλό ζυμαρικών, προσθέστε όχι λιγότερο από 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι, περισσότερο αν η σάλτσα είναι πολύ ήπια. Προσθέστε το όταν το νερό αρχίζει να βράζει. Περιμένετε μέχρι να επιστρέψει το νερό σε πλήρη βρασμό πριν ρίξετε τα μακαρόνια».

Πολύ αλάτι θέλουμε δηλαδή ή, όπως το λέει η Hazan, το νερό «πρέπει να έχει γεύση σαν τη θάλασσα». Τόσο η ίδια όσο και άλλοι ιταλοί σεφ, όπως η Stephanie Stiavetti, χρησιμοποιούν αποκλειστικά χοντρό αλάτι…

 

 

 

Tags
Back to top button