Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε καρδιά χοίρου πέθανε από ... τον ιό των γουρουνιών

Πιο συγκεκριμένα, ο ιός από τον οποίο είχε μολυνθεί η καρδιά είναι γνωστός και κυτταρομεγαλοϊός των χοίρων, ο οποίος μπορεί να συνέβαλε στο θάνατο του ανθρώπου, σύμφωνα με τον Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ, τον γιατρό που έκανε αυτήν την πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση.

Τον περασμένο μήνα, ο γιατρός περιέγραψε τον συγκεκριμένο ιό και τις προσπάθειες των γιατρών να τον αντιμετωπίσουν, μιλώντας σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Αμερικανική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων στις 20 Απριλίου. Τις δηλώσεις του μετέδωσε το MIT Technology Review προχθές Τετάρτη (4.5.2022.

«Αρχίζουμε να μαθαίνουμε γιατί πέθανε», δήλωσε ο Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ, προσθέτοντας ότι «[ο ιός] ίσως ήταν ο ηθοποιός ή θα μπορούσε να είναι η αιτία ή αυτό που πυροδότησε όλο αυτό το πράγμα».

ΕΟΜ: Αν κάποιο παιδί χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος θα πάει στην Ιταλία

Ωστόσο, η επέμβαση κρίνεται ως επιτυχημένη, διότι ο άνθρωπος έζησε δύο μήνες περίπου και αποτελεί μια «σημαντική δοκιμή της ξενομεταμόσχευσης», μιας διαδικασίας που περιλαμβάνει τη μεταφορά ιστών μεταξύ διαφορετικών ειδών.

Αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πείραμα μπορεί να κατέληξε έτσι ως αποτέλεσμα ενός «αβίαστου λάθους», καθώς οι χοίροι που εκτρέφονται για να παρέχουν όργανα υποτίθεται ότι είναι απαλλαγμένοι από ιούς, για αυτό ο Γκρίφιθ σημείωσε ότι «εάν επρόκειτο για μόλυνση, μπορούμε πιθανότατα να την αποτρέψουμε στο μέλλον».

Είναι γνωστό πως η ανθεκτικότητα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος στις μεταμοσχεύσεις οργάνων από ζώα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση, διότι μπορεί να τα αναγνωρίσει σαν ξένο σώμα και να τα απορρίψει, καταστρέφοντας πλήρως το όργανο ή τους ιστούς του.

Tags
Back to top button