Ο Μάικ Τάισον προκαλεί ξανά! Αυτή τη φορά με όσα είπε για το… αγαπημένο του ναρκωτικό. Το δηλητήριο από τον φρύνο της ερήμου Σονοράν.
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας παραδέχθηκε ότι παραλίγο να πεθάνει την πρώτη φορά που έκανε το συγκεκριμένο ναρκωτικό, το οποίο είναι νόμιμο σε Καναδά και Μεξικό.
Τάισον μίλησε στο συνέδριο «Post at Wonderland», το οποίο έγινε στο Μαϊάμι κι είναι αφιερωμένο στα ψυχεδελικά φάρμακα και την ιατρική.
Σύμφωνα με όσα είπε ανακάλυψε το 5-MeO-DMT πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήταν υπέρβαρος κι έπαιρνε ναρκωτικά. Του το πρότεινε ένας φίλος του κι ο ίδιος το αγάπησε, καθώς τον βοήθησε να χάσει 45 κιλά! Επίσης, συμφιλιώθηκε με την οικογένεια του και ξαναβρήκε την επιθυμία του για πυγμαχία.
«Κατάπια το δηλητήριο αυτού του φρύνου 53 φορές, αλλά τίποτα δεν πλησίαζε την εμπειρία της πρώτης φοράς. Εκείνη τη φορά "πέθανα". Ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Έπαιρνα σκληρά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, αλλά αυτό είναι μια άλλη διάσταση. Ο πιο σκληρός αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει ποτέ ήταν ο εαυτός μου. Είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάτι που συμβαίνει σε ανθρώπους με πολύ εγωισμό, αλλά ο φρύνος σου αφαιρεί το εγώ σου», είπε ο Τάισον και συνέχισε:
«Στα ταξίδια μου έχω δει ότι ο θάνατος είναι όμορφος. Ο φρύνος με έχει διδάξει ότι δεν πρόκειται να είμαι εδώ για πάντα. Υπάρχει ημερομηνία λήξης, πρόσθεσε και συνέχισε «δεν είναι ένα ναρκωτικό που ταιριάζει σε όλους, ούτε θεραπεύει όλα τα ψυχολογικά προβλήματα. Μπορεί να προσφέρει τρομακτική εμπειρία, να χάσεις τον εαυτό σου, κάτι που πολλοί βιώνουν».
Μάλιστα, σύμφωνα με τη «New York Post», ο Τάισον έχει δημιουργήσει στο ράντσο του όπου αναπτύσσει την επιχείρησή του με μαριχουάνα στην Καλιφόρνια, ένα έδαφος όπως αυτό της ερήμου Σονοράν.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι: «Οι άνθρωποι βλέπουν πώς έχω αλλάξει. Η ζωή μου έχει βελτιωθεί. Ο μόνος στόχος του φρύνου είναι να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου και να δεις τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο».
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΡΥΝΟΣ
Φρύνος είναι η κοινή ονομασία για ορισμένα άνουρα αμφίβια, κυρίως της οικογένειας Bufonidae, που χαρακτηρίζονται από τραχύ, στεγνό δέρμα, κοντά πόδια και μεγάλα εξογκώματα πίσω από τα μάτια.
Η διάκριση ανάμεσα σε βατράχους και φρύνους δεν είναι εμφανής στην επιστημονική ταξινόμηση. Φρύνοι υπάρχουν στις οικογένειες Bufonidae, Bombinatoridae, Discoglossidae, Pelobatidae, Rhinophrynidae, Scaphiopodidae και Microhylidae.
Στην Ελλάδα απαντώνται πέντε είδη φρύνων: ο κοινός φρύνος (Bufo bufo), ο πράσινος φρύνος (Bufotes viridis), ο πηλοβάτης (Pelobates syriacus), η κιτρινομπομπίνα (Bombina variegata) και η κοκκινομπομπίνα (Bombina bombina).