Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ο Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο

Η ομοσπονδιακή επιστημονική και ρυθμιστική υπηρεσία των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας στα χρονικά.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, συνδυαστικά η θερμοκρασία επιφάνειας εδάφους-θαλασσών ήταν 0.93 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσον όρο των 15.8 βαθμών του 20ου αιώνα. 

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι καταγραφές, πριν από 142 χρόνια. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2016. 

Στο βόρειο ημισφαίριο δε, η θερμοκρασία επιφάνειας εδάφους έφτασε σε «πρωτοφανές» υψηλό, 1,54 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τον μέσον όρο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ τού 2012. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτός ο Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός που καταγραφεί ποτέ στην Ασία, και ο δεύτερος θερμότερος στην Ευρώπη - μετά τον Ιούλιο του 2018. 

Οι ειδικοί αποδίδουν το αρνητικό αυτό ρεκόρ στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σε ανακοίνωση, η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) αναφέρει πως «η δυσάρεστη διάκριση» του Ιουλίου είναι λόγος ανησυχίας. 

«Σ'αυτήν την περίπτωση, η πρώτη θέση είναι η χειρότερη. Το νέο αυτό ρεκόρ προσθέτει λόγους προβληματισμού στην ήδη ανησυχητική πορεία τής κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη» αναφέρει ο διοικητής της υπηρεσίας, Ρι Σπίνραντ. 

Tags
Back to top button