Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ο Ελληνοαμερικανός ερευνητής Νεγρεπόντε υποστηρίζει: «Στο μέλλον θα ζούμε μέχρι τα 150»

«Στο μέλλον θα ζούμε μέχρι τα 150», δηλώνει ο διακεκριμένος ιδρυτής του MIT Media Lab, Νικόλας Νεγρεπόντε, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El PAΙS».

O 75χρονος Νεγρεπόντε βρέθηκε στη Μαδρίτη για ένα συνέδριο με θέμα τις τεχνολογικές καινοτομίες κι έκανε τις προβλέψεις του για το μέλλον.

Στο συνέδριο «Cruce de Caminos» , ο Νεγρεπόντε συμμετείχε στη συζήτηση για την καινοτομία, την τεχνολογία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Ερωτηθείς για το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός για την ανθρωπότητα, ο οραματιστής της τεχνολογίας, που ήταν ο πρώτος επενδυτής στο περιοδικό «Wired», δήλωσε ότι ο ψηφιακός κόσμος είναι ήδη ενσωματωμένος στη ζωή μας κι ότι η βιοτεχνολογία θα είναι «ένα από τα επόμενα μεγάλα πράγματα». «Θα έχουμε γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους και θα διορθώσουμε τα λάθη της φύσης. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό μέλλον», τονίζει και προσθέτει:

«Θα δούμε ρομπότ με αίσθημα του χιούμορ και θα είναι καταπληκτικό».

Ο ιδρυτής του Media Lab της MIT πιστεύει επίσης ότι οι άνθρωποι στο εγγύς μέλλον θα ζουν έως την ηλικία των 150 ή 200 ετών. 

«Αυτό θα συμβεί με την επόμενη γενιά. Είναι λίγο αργά για μας, επειδή είναι πολύ δύσκολο να αναστρέψουμε τη διαδικασία της γήρανσης Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παιδιά σας και τα εγγόνια μου θα ζουν μέχρι τα 150.

Και θα μπορέσουμε να κάνουμε τα ατομα με αναπηρίες να περπατήσουν ξανά και στο απώτερο μέλλον να εξαλείψουμε σπάνιες ασθένειες», επισήμανε.

Ο Νεγρεπόντε αναφέρθηκε επίσης στους νέους τρόπους σίτισης των πολιτών με τεχνητό φαγητό. 

«Η δημιουργία κρέατος που δεν προέρχεται από αγελάδες είναι ένα θαυμάσιο έργο», λέει προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπαράξουν τα βόεια κύτταρα χωρίς να κάνουν κακό στα ζώα και χωρίς να απελευθερώνεται το διοξείδιο του άνθρακα εξοικονομώντας όμως σημαντικές ποσότητες νερού .
Η τεχνολογία θα είναι επίσης «η μόνη λύση για την κλιματική αλλαγή. Δεν υπάρχει άλλη λύση», προσθέτει.
«Πρέπει να βρούμε τον τρόπο παραγωγής ενέργειας, όχι απαραίτητα από ανανεώσιμες πηγές όπως ο άνεμος ή ο ήλιος, αλλά μέσω της πυρηνικής σύντηξης. Σε 50 χρόνια θα έχουμε έναν καλύτερο κόσμο χάρη σε αυτήν», υποστηρίζει.

Tags
Back to top button