Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Ο απίστευτος οικισμός στην Ισπανία χρονολογείται από τον 12ο αιώνα

Με τις πρώτες επίσημες αναφορές να κάνουν λόγο για την ύπαρξη του χωριού από τον 12ο αιώνα, τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι η γη γύρω από το χωριό Έσκο, στους πρόποδες των Πυρηναίων, στην επαρχία της Σαραγόσα στη βορειοανατολική Ισπανία, κατοικήθηκε λίγο πολύ συνεχώς από την εποχή του Χαλκού.

Μάρτυρας της ανόδου και της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της κατάκτησης από τους Βανδάλους και τους Μαυριτανούς, της ενοποίησης της Ισπανίας και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Esco, τελικά, εγκαταλείφθηκε λόγω μιας πράξης πολιτικών μηχανικών.



Χτισμένο το 1959, λοιπόν, το φράγμα Yesa κατασκευάστηκε για να δημιουργήσει τροφοδοσία άρδευσης και πόσιμου νερού για τη γύρω περιοχή. Το φράγμα πλημμύρισε τα χωράφια του Esco (καθώς και τις κοντινές πόλεις Ruesta και Tiermas), αφήνοντας τους κατοίκους με κακές προοπτικές για το μέλλον, με αποτέλεσμα το χωριό να εγκαταλειφθεί το 1960.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους Ruesta και Tiermas, το Esco δεν εγκαταλείφθηκε πλήρως μέχρι το 2012, όταν και έγιναν αναφορές για τέσσερις κατοίκους που διέμεναν ακόμη σε αυτό, οι οποίοι διατηρούσαν πάνω από την πόλη τα βοσκοτόπια τους.



Το μοναδικό κτίσμα του χωριού που μένει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου είναι η εκκλησία του San Miguel, σε ρωμαϊκό- πρώιμο γοτθικό ρυθμό, που χρονολογείται πιθανότατα από τον 12ο έως τον 13ο αιώνα.

Tags
Back to top button