Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Νεκροί» στο πάτο της Μεσογείου όλοι οι Τούρκοι – Τρεις φορές τους βύθισε ο «Παπανικολής» S-120 – Σκέτος εφιάλτης: Ούτε καν κατάλαβαν τι έγινε! (εικόνες, βίντεο) upd

Tρεις φορές έστειλε στο πάτο της Μεσογείου,το τουρκικό υποβρύχιο İnönü που ανήκει στην κλάση Gur, ο «Παπανικολής» σύμφωνα με πηγές του ΝΑΤΟ. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε γράψει εδώ και ημέρες για την έκβαση της ΝΑΤΟΙκής άσκησης στο άρθρο  

Στην άσκηση εκτελέστηκαν πολλαπλά και ιδιαίτερα πολύπλοκα επιχειρησιακά σενάρια με στόχο την επίτευξη διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις δυνάμεις της Συμμαχίας, με τις «μάχες» ανάμεσα στα πλοία επιφανείας και τα υποβρύχια να κόβουν την ανάσα…

Συμμετείχαν και αεροπορικά μέσα που επιχείρησαν από την αεροπορική βάση Σιγκονέλα της Σικελίας, 9 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 3 ελικόπτερα, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του διοικητή παράκτιας αεροπορικής δύναμης της Συμμαχίας.

Από ελληνικής πλευράς στείλαμε όπως αναφέραμε το υποβρύχιο S-120 «Παπανικολής» και τη φρεγάτα F-459 «Αδριάς».

Στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης, το τουρκικό υποβρύχιο που ανήκει στην κλάση Gur, προσπάθησε να εντοπίσει και να «πλήξει» το υπερσύγχρονο υποβρύχιο μας «Παπανικολής».

Όπως ενημερωθήκαμε, το τουρκικό υποβρύχιο όχι μόνο δεν κατάφερε να εντοπίσει τον «Παπανικολή» αλλά αν το σενάριο ήταν πραγματικότητα, οι Τούρκοι θα ήταν όλοι νεκροί καθώς είχαν δεχθεί τουλάχιστον 3 «πλήγματα».

Το τουρκικό υποβρύχιο δεν κατάφερε καν «να αντιληφθεί τι το χτύπησε» όπως μας τόνισε ΝΑΤΟϊκή πηγή . 

Το αποτέλεσμα αυτό oφείλεται στις ικανότητες του πληρώματος  και στην τεχνολογική ανωτερότητα του «Παπανικολή».

Όλα αυτά στο πλαίσιο ετοιμότητας και αποτρεπτικής ισχύος που έστειλε το Πολεμικό Ναυτικό με την επιτυχημένη συμμετοχή του στην μεσαίας κλίμακας ΝΑΤΟική άσκηση «DYNAMIC MANTA 17».

Η άσκηση αυτή διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας υπό την Διοίκηση του Συμμαχικού Ναυτικού Στρατηγείου ALLIED MARITIME COMMAND (MARCOM), στο Νόρθγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από την Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Νορβηγία, και την Τουρκία.

Η Τουρκία έστειλε την φρεγάτα Giresun και το υποβρύχιο İnönü.

Το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S -120) είναι ένα συμβατικό Υ/Β Τype 214, πρώτο στη σειρά των 6 Υποβρυχίων τύπου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» που έχει παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 22 Απριλίου 2004. Την 21 Δεκεμβρίου 2010 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και εντάχθηκε στη δύναμη των Υποβρυχίων.

Τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ είναι τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN(S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) σχεδίασης HDW κατασκευής των 3 εξ αυτών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Τα υποβρύχια μήκους 65,3μ., πλάτους 6,3μ. εκτοπίσματος 1858τόνων με ταχύτητες 10,5κόμβων/21κόμβων σε επιφάνεια/κατάδυση φέρουν το νέο σύστημα AIP τύπου ενργών κυψελών μαζί με ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW που επιτρέπει έτσι την συνεχόμενη κατάδυση για 13 ημέρες με χαμηλή βέβαια ταχύτητα.

Φέρει σύστημα διεύθυνσης βολής ISUS της ATLAS ELEKTRONIK, με εναλλάξιμες κονσόλες πολλαπλών λειτουργειών νέα γενιάς συστήματα ναυτιλίας RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC με πολλαπλές δυνατότητες απεικόνισης και συνδυασμό παθητικού SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR. Και εδώ το πλήρωμα είναι στα 37 άτομα με την αυτονομία να ανέρχεται στις 50 ημέρες (περιορισμός τροφίμων).

Η Τουρκία διαθέτει συνολικά τέσσερα σύγχρονα υποβρύχια της κλάσης Gür, τα Gür (S-357), Canakkale (S-358), Burakreis (S-359) Birinci Inonu (S-360)].

 

Tags
Back to top button