
Κύρια θέματα, Κυπριακό • 08/03/2021 - 7:40
Νέα βρετανική «πισώπλατη μαχαιριά»: «Οι Έλληνες είναι εισβολείς στην Κύπρο - Ιδανικός τουριστικός προορισμός και τα "δύο κράτη" του νησιού»
Τερατολογίες από τον βρετανικό Independent
Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ύπαρξη ξεχωριστού, τουρκικών συμφερόντων κρατιδίου, στην Κύπρο παρουσιάζοντας τους Έλληνες ως «εισβολείς» και το νησί χωρισμένο σε «Νότια και Βόρεια Κύπρο» σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως ο ιδανικός τουριστικός προορισμός, ο οποίος αποτελείται από δύο… χώρες.
«Οι γαστρονομικές διαφορές Νότιας και Βόρειας Κύπρου»!
Επιχειρεί να επισημάνει γαστρονομικές διαφορές μεταξύ της «Βόρειας και Νότιας» Κύπρου, παρουσιάζοντας τα τουρκοκρατούμενα εδάφη ως καθόλα προσβάσιμο προορισμό για τους Βρετανούς τουρίστες.
Με αυτό τον τρόπο εμφανίζει τα Κατεχόμενα ως μη τελούμενα υπό τουρκική κατοχή ενώ εμφανίζει την υγειονομική κατάσταση να μην ελέγχεται από τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία.
Στο πλαίσιο της εντεινόμενης προώθησης της «Τουριστικής Κύπρου» μετά και την ανακοίνωση της Κυπριακής Κυβέρνησης για άνοιγμα των αεροδρομίων σε εμβολιασμένους Βρετανούς από 1η Μαΐου, η μία μετά την άλλη οι βρετανικές εφημερίδες γράφουν για τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμό διακοπών
Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου έχει τίτλο «Γιατί η Κύπρος θα μπορούσε να είναι ιδανικός πρώτος προορισμός μετά το lockdown»
Συγκεκριμένα, στο άρθρο της εφημερίδας The Independent, επισημαίνονται τα πλεονεκτήματα του ήλιου, της θάλασσας, του καλού φαγητού, των αξιοθέατων και της διασκέδασης.
«Η πανδημία σήμαινε ότι τα διεθνή ταξίδια ήταν σχεδόν εκτός «μενού» για σχεδόν έναν χρόνο και πολλοί από εμάς θελήσαμε να πάμε ξανά στο εξωτερικό.
Η Κύπρος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο πιο καυτός προορισμός του 2021. Ανοίγει τα σύνορά της σε εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες από τις αρχές Μαΐου – αν και οι περιορισμοί στα ξένα ταξίδια εξακολουθούν να ισχύουν αυτήν τη στιγμή.
Η πρώτη ημερομηνία που θα επιτρέπεται στους Βρετανούς να πάνε στο εξωτερικό είναι σήμερα 17 Μαΐου» αναφέρεται στο υπό αναφορά άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.
Ο Βρετανός αρθρογράφος, απευθυνόμενος στους «υποψήφιους» τουρίστες, υπογραμμίζει ότι «Το φαγητό της Βόρειας Κύπρου είναι παρόμοιο με της Νότιας, αλλά με περισσότερη τουρκική επιρροή – οπότε θα δείτε πολλά κεμπάπ και αρτοσκευάσματα όπως μπακλαβά και μπορέκ».
Θέλοντας να τονίσει την ιστορικότητα της Κύπρου, αναφέρεται στις εισβολές που δέχτηκε ο τόπος από διάφορες ξένες δυνάμεις μεταξύ αυτών «οι ελληνικές, οι ρωμαϊκές και οι οθωμανικές».
«Οι ελληνικές εισβολές»!
«Η ιστορία της Κύπρου είναι πλούσια και ποικίλη, όπως φαίνεται στους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η Κύπρος βρέθηκε να δέχεται εισβολές από διάφορες δυνάμεις – είτε είναι ελληνικές, ρωμαϊκές είτε οθωμανικές – και έχουν αφήσει όλα τα σημάδια τους», αναφέρεται στο άρθρο.
Με αυτή την πονηρή «διαπίστωση» η βρετανική εφημερίδα επιχειρεί να εμφανίσει την Κύπρο ως μη ελληνική, δηλαδή ως μη έχουσα γηγενή ελληνικό πληθυσμό, ενώ εξομοιώνει τους Έλληνες με τους Τούρκους αφού και οι δύο είναι… μαζί, «εισβολείς».
Η εφημερίδα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ακολουθεί την βρετανική εξωτερική πολιτική.
την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», δηλαδή το Ψευδοκράτος, προσφέροντας ένα ακόμα «δώρο» στην Τουρκία.
Στην ιστοσελίδα όπου κάποιος για να ταξιδέψει πρέπει να συμπληρώσει το Passenger Locator Form (PLF) υπάρχει στην επιλογή της χώρας διαβατηρίου και το «Turkish Republic of Northern Cyprus»!
Δηλαδή η Βρετανία δίνει νομική υπόσταση στο Ψευδοκράτος.