Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και ο ρόλος τους στην μυϊκή δύναμη

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan διαπιστώθηκε ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά κάνουν κυριολεκτικά θαύματα στους μύες.

Ειδικότερα, η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition στις 24 Μαρτίου, δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση πράσινων λαχανικών πλούσιων σε νιτρικά άλατα, όπως το σπανάκι, το μαρούλι, το λάχανο και το παντζάρι μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των μυών, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πτώσεων και καταγμάτων.

Ο οργανισμός μας μετατρέπει τα νιτρικά άλατα σε νιτρικό οξείδιο, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία, στέλνοντας περισσότερο οξυγόνο σε όλα τα όργανα του σώματος, δήλωσε ο Δρ Casey Kelley, ιατρός οικογενειακής ιατρικής.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν δεδομένα υγείας από 3.759 Αυστραλούς για μια περίοδο 12 ετών.

Οι συμμετέχοντες που συνήθιζαν να τρώνε σπανάκι, λάχανο ή μαρούλι είχαν 11% ισχυρότερη αντοχή στα κάτω άκρα.

Η ταχύτητα τους ήταν περίπου 4% ταχύτερη σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που έτρωγαν λιγότερα φυλλώδη χόρτα.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τη σωματική δραστηριότητα των συμμετεχόντων. Διαπίστωσαν ότι τα λαχανικά αύξησαν τη μυϊκή δύναμη ανεξάρτητα από το εάν οι συμμετέχοντες ασκούνταν.

Πώς τα λαχανικά βελτιώνουν τη μυϊκή δύναμη;

Τα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε νιτρικά άλατα, τα οποία το σώμα τα μετατρέπει σε νιτρικό οξείδιο ή αλλιώς μονοξείδιο του αζώτου.

«Το μονοξείδιο του αζώτου χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη παροχή οξυγόνου στους μύες», δήλωσε ο παθολόγος Δρ Niket Sonpal.

Οι μύες μας χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης και μετά, πρόσθεσε.

Tags
Back to top button