Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Ένας αστεροειδής διπλάσιος από το μέγεθος του Empire State Building θα πλησιάσει σήμερα τη Γη

Ένας γιγάντιος «δυνητικά επικίνδυνος» αστεροειδής που μπορεί να έχει διπλάσιο μέγεθος από το Empire State Building, πρόκειται να πλησιάσει τη Γη σήμερα (28/4), σύμφωνα με ανακοίνωση της .

Ο αστεροειδής, με την ονομασία 418135 (2008 AG33), έχει εκτιμώμενη διάμετρο μεταξύ 350 και 780 μέτρων και θα εισέλθει στην τροχιά της Γης με ταχύτητα 37.400 χλμ/ώρα. Ωστόσο, ο αστεροειδής αναμένεται να προσπεράσει τον πλανήτη μας χωρίς κίνδυνο πρόσκρουσης.

Στο πλησιέστερο σημείο του, ο αστεροειδής – ο οποίος ταξιδεύει με ταχύτητα πάνω από 30 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου – θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση περίπου 3,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου οκτώ φορές τη μέση απόσταση μεταξύ της Γης και του φεγγαριού. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά με βάση τα κοσμικά πρότυπα, πρόκειται για απόσταση αναπνοής.

Η NASA χαρακτηρίζει κάθε διαστημικό αντικείμενο που πλησιάζει σε απόσταση 193 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη ως «αντικείμενο κοντά στη Γη» και οποιοδήποτε ταχέως κινούμενο αντικείμενο σε απόσταση 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ως «δυνητικά επικίνδυνο». Μόλις τα αντικείμενα επισημανθούν, οι αστρονόμοι τα παρακολουθούν στενά, αναζητώντας οποιαδήποτε απόκλιση από την προβλεπόμενη τροχιά τους που θα μπορούσε να τα θέσει σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη.

Έλληνας επιστήμονας ηγήθηκε διεθνούς ομάδας που ανακάλυψε ένυδρα ορυκτά σε ιστορικό μετεωρίτη

Ο εισερχόμενος διαστημικός βράχος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 12 Ιανουαρίου 2008 από ερευνητές αστεροειδών στο παρατηρητήριο Mt. Lemmon SkyCenter στην Αριζόνα και πέρασε για τελευταία φορά από τη Γη, την 1η Μαρτίου 2015, σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη (CNEOS) της NASA. Ο αστεροειδής περνάει από τον πλανήτη μας περίπου κάθε επτά χρόνια, ενώ η επόμενη κοντινή πτήση προβλέπεται να γίνει στις 25 Μαΐου 2029.

Ο αστεροειδής αυτός μπορεί να μην είναι καν ο μεγαλύτερος διαστημικός βράχος που θα περάσει κοντά από τη Γη τις επόμενες εβδομάδες. Αυτός ο τίτλος ανήκει μάλλον στον 467460 (2006 JF42), ο οποίος έχει εκτιμώμενη διάμετρο μεταξύ 380 και 860 μέτρων και θα ταξιδεύει με ταχύτητα περίπου 40.700 χλμ/ώρα όταν περάσει δίπλα από τη Γη στις 9 Μαΐου 2022.

Tags
Back to top button