Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νάιτζελ Φάραντζ: «Τραμπ και Brexit είναι μόνο η αρχή-Ερχονται ριζικές πολιτικές αλλαγές και «καταιγίδες» σε ΕΕ και σε όλο το κόσμο»

Ο Νάιτζελ Φαράντζ προειδοποίησε την νυν πολιτική ελίτ για θεαματικές «ριζικές αλλαγές» οι οποίες έρχονται, μετά το Brexit και την άνοδο στην εξουσία του Ν.Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ…..οι οποίες ήταν μόνο η αρχή.

Ο πρώην ηγέτης του κόμματος UKIP, δήλωσε ότι έρχεται πολύ σύντομα η  μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή η  οποία θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του 2017 αλλά και των επόμενων ετών.

Μιλώντας σε συνέδριο του UKIP στο Μπόλτον, ο Φαράντζ  αποδίδει τις επερχόμενες πολιτικές αλλαγές  στην «τεράστια αλλαγή στάσης» μεταξύ των πολιτών σε Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως , ειδικά από το  2016 και μετά.

 Ο ίδιος είπε: «Δεν ξέρω αν το 2017 θα είναι η χρονιά που θα δούμε  δραματικές αλλαγές κυβερνήσεων στην Ευρώπη ή όχι, αλλά ότι έρχεται τσουνάμι πολιτικών αλλαγών έρχεται και μάλιστα με φόρα. Εκτιμώ ότι αυτές οι ριζικές  αλλαγές έρχονται  κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών».

Ο Βρετανός πολιτικός τόνισε  ότι ζητήματα όπως η  μετανάστευση και η τρομοκρατία θα συνεχίζουν  να επηρεάζουν  τους ψηφοφόρους.

«Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται επειδή δεν πιστεύουν πλέον ό, τι τους λένε . Όπως η  οικονομία μας η οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να πέσει στο  γκρεμό μετά το Brexit», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Οι άνθρωποι νοιάζονται για την εθνική τους ταυτότητα, την κοινότητά τους. Θα έλεγα οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα και σε όλη τη Δύση αρχίζουν να βλέπουν τη μετανάστευση ως το  μεγαλύτερο θέμα από ό, τι την ίδια την οικονομία . Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να πάει  μακριά», συνέχισε ο Βρετανός πολιτικός.

Σε άρθρο μας με τίτλο ), αναφέραμε ότι

Στις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, σε κράτη-μέλη, που έχει μπροστά της η ΕΕ αναφέρεται η πρόβλεψη του Stratfor για το 2017.

 Στην ανάλυση επισημαίνεται ο κίνδυνος κατάρρευσης όχι μόνο λόγω του ενδεχομένου επέλασης των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, αλλά και από την αύξηση της δυναμικής τους.

 Παράλληλα αναφέρεται στο ρόλο της Ρωσίας λέγοντας ότι στηρίζει τις δυνάμεις αυτές με στόχο τη διαίρεση, αλλά και στην πίεση που ίσως αντιμετωπίσει η Πολωνία.

 Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, το think tank δεν βλέπει εκλογές καθώς, όπως λέει, η κυβέρνηση φοβάται το αποτέλεσμα.

 Οι προβλέψεις του Stratfor για το 2017 για την Ευρώπη έχουν ως εξής:

 Σημειώνοντας ότι η λέξη κρίση δεν είναι κάτι νέο για την Ευρώπη το Stratfor τονίζει ότι το 2017 ή κρίση στην ευρωζώνη μπορεί να μπει σε μια νέα, πιο επικίνδυνη φάση καθώς οι κίνδυνοι αγγίζουν τους μεγαλύτερους οικονομικούς και πολικούς παίκτες της. Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει το think tank «θα αποτελέσει απειλεί γαι το μέλλον των θεσμών που κυβερνούν την ΕΕ με τρόπο πιο βαθύ από ότι πριν».

 Οι επερχόμενοι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι για την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, τονίζει το Stratfor. «Οι εθνικιστικές δυνάμεις που έχτιζαν όλα αυτά τα χρόνια θα δείξουν τις δυνάμεις τους σε Γερμανία και Γαλλία, πιθανότατα και στην Ιταλία, αν η χώρα πάει σε εκλογές νωρίτερα.

Και αν ακόμη αποτύχουν να αναδειχθούν νικήτριες, οι δυνάμεις αυτές, η δημοτικότητά τους θα καταφέρει να επηρεάσει τις αποφάσεις των ηγετών των χωρών αυτών, εντείνοντας τον πολιτικό κατακερματισμό της ΕΕ, αυξάνοντας τις απαιτήσεις για την επιστροφή κυριαρχίας στις εθνικές κυβερνήσεις και οδηγώντας τα κράτη σε ανάληψη περισσότερων μονομερών ενεργειών.

Η πολιτική αβεβαιότητα σε αυτές τις χώρες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ θα αυξήσει επίσης τους οικονομικούς κινδύνους, ιδίως στον τραπεζικό τομέα.

 Το think tank σημειώνει παράλληλα ότι η ΕΕ εκτός από αυτές τις προκλήσεις θα πρέπει να ασχοληθεί και με άλλες, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αναφέρει ότι τα εγχώρια πολιτικά προβλήματα θα αποτρέψουν τα κράτη της ΕΕ από την εφαρμογή των οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν αποκλείεται, όπως σημειώνει, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να επιδιώξουν περιφερειακές και διμερείς συνεργασίες για να προσπαθήσουν να δείξουν στη Ρωσία ότι λειτουργούν ως ένα ενιαίο μέτωπο.

Η ασφάλεια και η μετανάστευση θα παίξουν το δικό τους ρόλου στις προεκλογικές εκστρατείες στη Γρμανία, ένα πιο διαιρεμένο κοινοβούλιο με μικρότερα κόμματα από τα αριστερά και τα δεξιά είναι πιθανό, ωστόσο, κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε τις συνομιλίες για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού.

Για να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές θα πρέπει μια σειρά από κράτη της ΕΕ να κάνουν ορισμένα πράγματα. Στη δίοδο της Κεντρικής Μεσογείου, οι Βρυξέλλες θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους μετανάστες να φεύγουν από την Αφρική, μέσω της συνεργασίας τους  με τις χώρες καταγωγής τους και σε συνεργασία με τα πρωτογενή κράτη διέλευσης.

Αλλά η δυσκολία στην πραγματικότητα στη διακοπή των δρομολογίων από την Αφρική και η απουσία βιώσιμης κυβέρνησης στη Λιβύη θα περιορίσει τις ικανότητες της ΕΕ να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές μέσω της Μεσογείου.

Στην οδό Κεντρικής Μεσογείου, οι Βρυξέλλες θα προσπαθήσουν να σταματήσουν οι μετανάστες να φύγουν από την Αφρική μέσω της συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής τους και σε συνεργασία με τις πρωτογενείς κράτη διέλευσης.

Αλλά η δυσκολία στην πραγματικότητα διακοπή δρομολογίων αφρικανική μετανάστευση και η απουσία οποιασδήποτε βιώσιμης κυβέρνησης στη Λιβύη θα περιορίσει την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τη ροή των λαών μέσω της Μεσογείου.

Τα σχέδια τους όλων των παγκοσμιοποιητών θα πέσουν στο «γκρεμό» όπως και η ίδια η άρχουσα ελίτ η οποία θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη λαϊκή δυσαρέσκεια που αντιμετώπισε ποτέ ελίτ.

Φτιάξανε ένα κόσμο στον οποίο λίγοι και εκλεκτοί απολαμβάνουν τα αγαθά του κόσμου , κλεισμένοι σε ένα «δικό τους γυάλινο κόσμο» στο οποίο αισθάνονται ασφαλείς.  

Δεν μπορούν να κατανοήσουν για; παράδειγμα οι μεγαλο-υπάλληλοι  της ΕΕ στις Βρυξέλλες που λαμβάνουν μισθό από 3000 ευρώ και άνω πως ζει ένας φουκαράς στην Ελλάδα με 300 ευρώ , ή στην Βουλγαρία 120 ευρώ.

Αυτή η διαφορά όμως είναι ουσιώδης για αυτό που έρχεται παντού πλέον στον κόσμο …και το οποίο ενδεχομένως  κάποιοι να το επιδιώκουν για τους δικούς τους λόγους. 

 

Tags
Back to top button