Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Μονοπάτια από πέτρες στο λιμάνι της Μασσαλίας δια χειρός του Αι Γουέι Γουέι (φωτό)

Σ' έναν αμπελώνα, στον νότο της Γαλλίας, το Château La Coste, ο Άι Γουέι Γουέι παρουσιάζει δύο μνημειακών διαστάσεων πρότζεκτ.

Στο ένα, μιας και το château φιλοξενεί ένα υπαίθριο μουσείο για εκθέσεις καλλιτεχνημάτων, ο Άι Γουέι Γουέι δημιούργησε το «Μονοπάτι Ruyi».

Μια μόνιμη διαδρομή από βότσαλα τα οποία περισώθηκαν από τα προσφάτως ανακαινισθέντα λιμάνια της Μασσαλίας. 

Ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής δούλευε εδώ και δύο χρόνια σε αυτό το πρότζεκτ, σχεδιάζοντας προσεκτικά το «Μονοπάτι» στο δάσος.

Μέσα στο château, ο Άι Γουέι Γουέι παρουσιάζει μια έκθεση με τίτλο «Βουνά και θάλασσες».

Τα έργα που εκτίθενται δημιουργήθηκαν πριν το καλοκαίρι του 2015, όταν του επεστράφη το διαβατήριο, μετά την κράτησή του και την επί τέσσερα χρόνια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του.

Χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές κινεζικές τεχνικές κατασκευής χαρταετών. 

Οι αναφορές στη μυθολογία και τις εμπειρίες της ζωής του είναι προφανείς.

Από την οροφή, είναι κρεμασμένη μια μεγαλύτερου του φυσικού μεγέθους φιγούρα, που διατρέχει όλο το μήκος της αίθουσας, πλαισιωμένη στους τοίχους από προσεκτικά φιλοτεχνημένους «χαρακτήρες».

Η έκθεση διαρκεί έως τις 17 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button