Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Μοναδικό φαινόμενο στον ουρανό της Σάμου - Καταγράφηκε νυχτερινό ουράνιο τόξο (φώτο)

Ένας σπάνιο φαινόμενο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Σάμο, καθώς καταγράφηκε ουράνιο τόξο.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο φωτογράφος Μανώλης Θράβαλος φωτογράφισε ένα moonbow (νυχτερινό ουράνιο τόξο) στους Βουρλιώτες στη βόρεια Σάμο, στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς μια ισχυρή μπόρα έφευγε προς τα ανατολικά και το φεγγάρι κατέβαινε προς τη δύση του έχοντας το 94% της φωτεινότητάς του.

Όπως σημειώνεται, απαραίτητες προϋποθέσεις για την εμφάνιση ενός νυχτερινού ουράνιου τόξου, το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί με γυμνό μάτι, είναι τόσο το φεγγάρι να είναι κοντά στην πλήρη φάση του, ώστε να εκπέμπει αρκετό φως, όσο και οι συνθήκες εμφάνισης του ουράνιου τόξου (διαυγής ατμόσφαιρα, ισχυρή βροχόπτωση στη σωστή γωνία σε σχέση με το φεγγάρι) να είναι όσο πιο ευνοϊκές γίνεται.

Όταν υπάρξει αυτός ο συνδυασμός, σχηματίζεται ένα αχνό αλλά ευδιάκριτο νυχτερινό ουράνιο τόξο, το οποίο γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι ως μία δέσμη ασθενούς φωτός που καμπυλώνεται στον ουρανό, ενώ αν είναι ιδιαίτερα έντονο, όπως ήταν το χθεσινό, μπορεί κανείς να διακρίνει και το κόκκινο χρώμα από το φάσμα.

Tags
Back to top button