Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μην πετάτε τη φλούδα της μπανάνας- Επιστήμονες εξηγούν

Η κατανάλωση φρούτων φέρνει αναρίθμητα οφέλη στον οργανισμό. Έχουν, άλλωστε, υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και παρέχουν βιταμίνες όλων των τύπων (A, C, B1, B2, B6...), καθώς και μέταλλα και φυτικές ίνες, που έχουμε ανάγκη.

Υπάρχουν πολλά φρούτα, τα οποία τρώμε με τη φλούδα τους, χωρίς να τα καθαρίσουμε, όπως για παράδειγμα τα μήλα ή τα αχλάδια. Άλλα πάλι, τα ξεφλουδίζουμε και μετά καταναλώνουμε το εσωτερικό τους, όπως συμβαίνει με τις μπανάνες. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η επιστήμη ήρθε για να καταρρίψει έναν ακόμη μύθο.

Επιστήμονες δημιούργησαν την «σούπερ - μπανάνα» που μπορεί να σώσει ζωές

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ACS Food Science & Technology, η φλούδα της μπανάνας περιέχει μεγάλη ποσότητα μετάλλωνθρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Δεδομένου ότι η φυσική κατανάλωση της φλούδας αυτού του φρούτου μπορεί να μην είναι και η πιο ευχάριστη, η μελέτη προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις για να το συμπεριλάβουμε σε διαφορετικές συνταγές.

Μία από αυτές βασίζεται στην ενσωμάτωση της φλούδας της μπανάνας στο σπιτικό ψωμί. Αν το ανακατέψουμε σε αναλογία 10% με αλεύρι σίτου, παίρνουμε ένα ψωμί με περισσότερες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη. Μια άλλη συνταγή θα μπορούσε να είναι η παρασκευή μπισκότων ή κέικ. Για να φτιάξετε αυτά τα δύο γλυκά, πρέπει πρώτα να στεγνώσετε τη φλούδα της μπανάνας, να την τρίψετε και να την κάνετε αλεύρι.

Φυσικά, ένας από τους στόχους της συμπερίληψης της φλούδας της μπανάνας σε ορισμένες συνταγές είναι και η μείωση της σπατάλης τροφίμων, ακολουθώντας το μοντέλο του zero waste

Tags
Back to top button