Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Μέτρα ασφαλείας που θα ζήλευε ακόμα και το ... Φορτ Κνοξ για το νέο iPhone της Apple (φωτό)

Ενώ τα αμερικανικά αλλά και τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να ανακαλύψουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά μοντέλα iPhone, οι εργάτες στα εργοστάσια της Κίνας γνωρίζουν ήδη πολλά για τη συσκευή.  

Ο Dejian Zeng, ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο οποίος πέρασε 6 εβδομάδες στο εργοστάσιο της Pegatron στη Σαγκάη, που κατασκευάζει iPhone, εξηγεί τι κάνει το εργοστάσιο για να αποφύγει τις διαρροές.   

Μερικά από όσα είπε στο πάντα έγκυρο Βusiness Ιnsider: 

  • Είναι αδύνατο για τους εργαζομένους να κάνουν φωτογραφίες στον χώρο εργασίας τους ή ακόμα και να μεταφέρουν κάποια εξαρτήματα έξω. 
  • Επειδή οι εργαζόμενοι ξέρουν πόσο δημοφιλές είναι το iPhone και επειδή η Apple ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί... πειρασμοί εκεί έξω, συνήθως όταν ξεκινά να παράγει ένα μοντέλο, πχ το iPhone 6, ταυτόχρονα ξεκινά να συναρμολογεί και το iPhone 7. Οι γραμμές παραγωγής είναι δίπλα δίπλα, αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν μεγάλες κουρτίνες ανάμεσα και παρόλο που οι υπάλληλοι είναι στον ίδιο χώρο, κανείς δεν μπορεί να δει τίποτα. 
  • Επίσης οι εργαζόμενοι μετακινούνται συνεχώς στο εργοστάσιο και δουλεύουν σε διαφορετικά μέρη και γραμμές συναρμολόγησης . 
  • Όσο οι εργάτες λείπουν, από το μέρος που δουλεύουν, μια άλλη ομάδα αλλάζει τις γραμμές παραγωγής και εκεί που δούλευαν για το iPhone 6, ξαφνικά δουλεύουν για το iPhone 7. 
  • Όταν μπαίνουν οι εργάτες στο εργοστάσιο, αλλάζουν τα ρούχα που φορούσαν και τα αντικαθιστούν με φόρμες εργασίας, τα αφήνουν σε ένα ντουλάπι μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα όπως τηλέφωνα, κλειδιά και χρήματα.

  • Παράλληλα με την κάρτα εισόδου, υπάρχει και συσκευή αναγνώρισης προσώπου. 
  • Μετά από αυτό περνούν από ανιχνευτή μετάλλων για να βεβαιωθεί το εργοστάσιο ότι δεν έχουν επάνω τους κάποια συσκευή. 
  • Το τελευταίο καιρό όμως το επίπεδο ασφαλείας έχει αυξηθεί και πλέον στα εργοστάσια παραγωγής υπάρχουν δύο ανιχνευτές μετάλλων.  
  • Μέσα στα εργοστάσια, κανένα είδος μετάλλου δεν επιτρέπεται. 
  • Κινητά τηλέφωνα μπορούν να έχουν μόνο οι διευθυντές, αλλά ακόμα και αυτοί δεν μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες. 

  • Σε κάθε γραμμή συναρμολόγησης υπάρχουν κάμερες. 
  • Όταν κάποιος εργαζόμενος «πιαστεί» να προσπαθεί να «βγάλει» ένα νέο iPhone από το εργοστάσια παραδίδεται στην αστυνομία. 
  • Τέλος, γίνονται συνεχείς έφοδοι από ανθρώπους της Apple, ειδικά όταν ξεκινά να φτιάχνεται ένα νέο μοντέλο. Την περίοδο του  iPhone 7, άνθρωποι της Apple επισκεπτόντουσαν τον χώρο του εργοστασίου σχεδόν κάθε μέρα. 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Tags
Back to top button