Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό στην Κρήτη: Επιχείρηση αποσυμφόρησης με τη σταδιακή μεταφορά των μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα

Η μεταφορά παράτυπων μεταναστών από την Κρήτη στην ηπειρωτική χώρα συνεχίζεται υπό την επιχείρηση αποσυμφόρησης, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από κατοίκους, τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, ενώ τα νέα μέτρα πυροδοτούν ανησυχίες και εντάσεις.

Συγκεκριμένα, περίπου 1.300 μετανάστες παραμένουν σε πρόχειρες δομές στο νησί της Κρήτης, με τις διαδικασίες μεταφοράς τους στην ενδοχώρα να προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Τα μέτρα της κυβέρνησης που «πάγωσαν» την εξέταση ασύλου σε όσους έρχονται από τη βόρεια Αφρική, προκαλούν εντάσεις μεταξύ των μεταναστών. 

Μάλιστα, κάποιοι από τους 750 μετανάστες που παραμένουν στον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς στα Χανιά βρίσκονται στο σημείο εδώ και 1 ολόκληρη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, παράγοντες του τουρισμού της Κρήτης εκφράζουν τον προβληματισμό τους, με 15 τουριστικούς φορείς να αποστέλλουν επιστολή ανησυχίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντιδράσεις και για τη δημιουργία κλειστής δομής

Παράλληλα, την πρόθεσή της για δημιουργία κλειστής δομής παράνομων μεταναστών έχει εκφράσει η κυβέρνηση, με τους κατοίκους στην πλειονότητά τους να δηλώνουν την αντίθεσή τους σε αυτό.

Το σχέδιο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η αναχώρηση μεταναστών τουλάχιστον ανά 100 καθημερινά προς την ηπειρωτική χώρα. Πιο αναλυτικά, από τους 1.250 απόψε αναμένεται να αναχωρήσουν 100 από τα Χανιά και 100 από το Ρέθυμνο.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί 194 έφτασαν το λιμάνι του Πειραιά παρουσία ισχυρών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. Είχαν ξεκινήσει το προηγούμενο βράδυ από τις πρόχειρες δομές των Χανίων και του Ρεθύμνου. Πρόκειται για άνδρες κυρίως αφρικανικής καταγωγής από το Σουδάν, τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Όσοι φτάνουν στο λιμάνι προωθούνται σε κλειστές δομές στην ενδοχώρα.

Δυο συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό

Απόψε στα Χανιά είναι προγραμματισμένες και δυο συγκεντρώσεις, με την πρώτη να ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία της Κεντρικής Αγοράς, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, όπου οι πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί να είναι υπέρ των μεταναστών, προσδίδοντας αντιρατσιστικό χαρακτήρα στη συγκέντρωση.

Για τις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συγκέντρωση στη Σούδα, όπου τα άτομα που θα μαζευτούν δεν υποστηρίζουν ούτε τις κλειστές δομές, επιθυμώντας την οριστική και άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από το νησί.

Tags
Back to top button