Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Μεσσηνία: Ένα άγνωστο παραδοσιακό χωριό κρυμμένο στο επιβλητικό τοπίο του Ταΰγετου (φωτό)

Ένα από τα πιο άγνωστα χωριά της Μεσσηνίας συναντάται σε απόσταση 45 χλμ. περίπου από την πρωτεύουσα του νομού, Καλαμάτα, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με την ομορφιά και αυθεντικότητά του.

Ο λόγος για τον παραδοσιακό οικισμό Βόρειο (παλαιότερα γνωστός ως Μπρίντα), ο βορειότερος των Γαϊτσών, που αναπτύσσεται σε μια πλαγιά με υπέροχο φυσικό τοπίο και θέα στο φαράγγι του Ριντόμου, παραπλεύρως του οποίου συναντάται.

Πολλά και όμορφα πετρόχτιστα σπίτια με χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές, ανάμεσα σε στενά και γραφικά καντούνια συνθέτουν την εικόνα του χωριού, που κερδίζει τον επισκέπτη με την αφοπλιστική και ανεπιτήδευτη γραφικότητά του.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει ο ναός του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ο οποίος από το 1997 έχει ανακηρυχθεί ως αρχαιολογικό μνημείο. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού που σώζεται ακέραιο στο εσωτερικό του χρονολογείται από το 1713, ενώ οι τοιχογραφίες του, βάσει της τεχνοτροπίας τους, ανάγονται στο 19ο αιώνα.

Λίγο έξω από το χωριό συναντάται ο λόφος με το εκκλησάκι της Παναγίας, με την υπέροχη θέα, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το βυζαντινό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και λίγο παρακάτω το σπήλαιο της Πετρωμένης.

 

 

 

 

 

 

Tags
Back to top button