Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Με αυτό το κολπάκι θα μείνει σαν καινούρια η επιφάνεια κοπής τροφίμων

Αδιαμφισβήτητα, η επιφάνεια κοπής τροφίμων αποτελεί ένα απαραίτητο βοήθημα που όλοι κρατάμε εύκαιρο σε βολική θέση στην κουζίνα μας.

Μόνο που οι έρευνες υποδεικνύουν πως η καθαριότητά της είναι αποφασιστικής σημασίας για την υγεία μας, καθώς παραμένει ένα αντικείμενο που μολύνεται εύκολα.

Η διασταυρούμενη μόλυνση, όπως ονομάζεται η μεταφορά επιβλαβών βακτηρίων από τρόφιμα σε άλλα τρόφιμα, είναι πολύ επικίνδυνη, αυξάνοντας εκθετικά τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών.

Οι σανίδες κοπής έχουν ενοχοποιηθεί περισσότερο από καθετί άλλο στην κουζίνα ως ο Νο 1 παράγοντας της διασταυρούμενης μόλυνσης.

Την ώρα λοιπόν που η σχολαστική καθαριότητά της είναι επιβεβλημένη, ένα επίμονο πρόβλημα είναι η αφαίρεση των δύσκολων λεκέδων από την επιφάνειά της.

Αυτό γίνεται αν κόψουμε ένα λεμόνι και περάσουμε καλά το ξύλο κοπής, ρίχνοντας μετά χοντρό αλάτι ή μαγειρική σόδα στις κηλίδες. Τρίβουμε κατόπιν το αλάτι ή τη σόδα με τη λεμονόκουπα, στα σημεία που χρειάζονται βαθύ καθάρισμα.

Την αφήνουμε έτσι όλο το βράδυ και την ξεπλένουμε καλά με νερό το επόμενο πρωί...

Tags
Back to top button