Είναι ξεκάθαρο τι προσπαθεί να κάνει με το Τζαμιά ο Ερντογάν στην Αλβανία και στα Βαλκάνια.
Επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για παρόμοια προβλήματα με αυτά που δημιούργησε σε Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία στηρίζοντας τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα , υλοποιώντας το οθωμανικό του όνειρο τώρα και σε βαλκανικό έδαφος.
Η Ελλάδα είναι ο επόμενος στόχος του για αυτό και «υποδουλώνει» με έργα και χρήμα τους Αλβανούς , περικυκλώνοντας στρατηγικά την χώρα μας .
Υπενθυμίζουμε ότι στο Πασαλιμάνι υπάρχουν τουρκικά υποβρύχια , ενώ η Άγκυρα αναζητά αεροπορική βάση στην αλβανική ενδοχώρα .
Οι μουσουλμάνοι στην πρωτεύουσα της Αλβανίας όμως, εξακολουθούν να αυξάνονται και να πληθύνονται αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην εκτέλεση των προσευχών τους λόγω του μικρού αριθμού των τζαμιών, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται το Τζαμί της Namasgjasë χωρίς διακοπή, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .
Ο σκελετός του Τζαμιού το οποίο θα δύναται να φιλοξενήσει χιλιάδες πιστούς μουσουλμάνους έχει ολοκληρωθεί, ενώ προχωρούν και οι υπόλοιπες εργασίες ταχύτατα .
Το θεμέλιο λίθο έθεσε στις 13 Μαΐου 2015 σε τελετή ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του είπε ότι αυτό θα είναι το πολύτιμο δώρο της Τουρκίας στον αλβανικό λαό.
Μιλώντας στα ΜΜΕ ο αρχιτέκτονας αυτού του τζαμιού Hüseyin Şentürk, παρουσιάζει το έργο λέγοντας ότι η οικοδόμηση του σκελετού μόλις τελείωσε και ξεκίνησε η επόμενη φάση των εργασιών.
Σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι συνεχώς υπό την επίβλεψη των έργων, ο Şentürk, προσθέτει τα εξής: «Η κατασκευή του τζαμιού προχωρά με ταχείς ρυθμούς, όπως έχει προγραμματιστεί. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος του 2018 θα ανοίξει το τζαμί για τους χιλιάδες πιστούς. Το τουρκικό κράτος έχει δώσει τα χρήματα και δεν είχαμε οικονομικό πρόβλημα Η κατασκευή προχωρά σύμφωνα με τις προσδοκίες».
Η χρηματοδότηση έχει εγκριθεί και χορηγείται από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, και το τζαμί στην πρωτεύουσα της Αλβανίας θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, με χωρητικότητα 4.500 ατόμων ενώ θα έχει τέσσερις μιναρέδες.
Ο πολιτικός μηχανικός και επιβλέπων του έργου φέρεται να είναι πολύ ευτυχής από ένα τέτοιο έργο, προσθέτοντας τα ακόλουθα: «Εμείς, ως Τουρκία επανερχόμαστε πίσω στα Βαλκάνια με αυτό το έργο . Ο Αλλάχ θα είναι ευχαριστημένος από την Τουρκία και εκείνους που οδήγησαν στην κατασκευή αυτού του τζαμιού».
Στο συγκρότημα του Τζαμιού Namazgjasë Τζαμί θα υπάρχουν χώροι γραφείων, βιβλιοθήκη και αίθουσα συνεδρίων. Κοντά στο τζαμί θα κατασκευαστεί ένα μουσείο που θα ονομάζεται « Μουσείο Συγκατοίκησης».
Τα Τίρανα από το 1920, μέχρι το 1967 έτος κατά το οποίο η θρησκεία απαγορεύθηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας, αριθμεί περίπου 40 τζαμιά, ενώ ο πληθυσμός της ήταν περίπου 100 χιλιάδες.
Εν τω μεταξύ, σήμερα η πρωτεύουσα της Αλβανίας έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο κατοίκους και έχει μόνο 18 μικρά τζαμιά, συμπεριλαμβανομένων και των προαστίων, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μουσουλμάνων πιστών.
Με τα Τζαμιά λοιπόν επιχειρεί ο Τούρκος Σουλτάνος να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία , σε μια προσπάθεια επανόδου σε εδάφη που » είναι τουρκικά» , σύμφωνα με τον ίδιο.
Για το σχέδιο αυτό, ο Ερντογάν δέχεται χρήματα από την Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Κόλπου και τα «επενδύει» στην περιοχή μας με σκοπό την υποδούλωση.
Εκατό και πλέον χρόνια μετά τους βαλκανικούς πολέμους είναι και πάλι επιτακτική ανάγκη να ανασυσταθεί η ορθόδοξη συμμαχία( Ελλάδα-Βουλγαρία-Σερβία) διότι τα » σύννεφα μαζεύτηκαν ξανά στον ορίζοντα» από Τουρκία μεριά και σίγουρα έρχεται » καταιγίδα».