«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία υποκρύπτει υποκρισία, ιδίως από ένα κόμμα που μετέτρεψε τις ποινές για την ανθρωποκτονία ή ισόβια ή έως 15 χρόνια. Και ενώ το έχεις κάνει αυτό και δεν έχεις πει ένα συγγνώμη στον κόσμο, κάνεις προτάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. Η κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τις προβλεπόμενες ποινές, τι προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; τη θανατική ποινή; Δε θα μπούμε σε συζήτηση για τη θανατική ποινή. Η αυστηροποίηση των ποινών δεν αρκεί από μόνη της και δε λύνει κάποιο πρόβλημα, δεν έχουμε τέτοιες αυταπάτες. Η κυβέρνηση έχει μιλήσει για βελτίωση στο μέτωπο της ανομίας, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών με στόχο να μειωθεί η ένταση των συγκεκριμένων φαινομένων, το να λέμε ότι δεν έχει γίνει τίποτε το θεωρώ μηδενιστικό», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Ανάργυρους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σε ό,τι αφορά αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι η λύση είναι να πάρουμε πολιτικά το κεφάλι ενός υπουργού. Ο κ. Χρυσοχοίδης έχει να επιδείξει μετρήσιμο έργο και αναμένουμε να κάνει ακόμα περισσότερα».
Σε ό,τι αφορά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τους 11 βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να προτείνει νόμους, που αποδεικνύονται χρήσιμοι στη Δικαιοσύνη και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να παριστάνουν τους Δημοκράτες όλοι όσοι δεν ψήφισαν τις συγκεκριμένες τροπολογίες.
Σχετικά με νέα ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, ο κ. Μαρινάκης είπε πως η κα Ακρίτα δεν άσκησε πολιτική κριτική, αλλά συκοφαντική κατά μίας γυναίκας που είναι σύζυγος του πρωθυπουργού και την κατηγόρησε για προπαγάνδα επικαλούμενος τους ισχυρισμούς περί 40 σπιτιών, που έχουν καταρριφθεί κατά την εξέταση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού από το 2004 και εντεύθεν.