Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Le Monde: «Στην Ακρόπολη αρχαιολόγοι μιλούν για ιεροσυλία - Αισθητική καταστροφή»

Με άρθρο της η Le Monde ασχολείται με τις παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στην Ακρόπολη. 

“Akropolis SOS”. Είναι η κραυγή, απελπισμένη, που σήμερα φέρνει κοντά τους λάτρεις της Ακρόπολης που αντιμετωπίζουν το έργο ανακαίνισης που επικυρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και του οποίου το έργο θα ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο. Στα αξιοθέατα τους, η μαρμάρινη ανακατασκευή της σκάλας που οδηγεί στην κορυφή, μια παρέκκλιση κληρονομιάς σε συνδυασμό με μια ιστορική παρερμηνεία, αναφέρει το δημοσίευμα της Le Monde με τίτλο ”Στην Ακρόπολη, αρχαιολόγοι και ιστορικοί μιλούν για ιεροσυλία” και υπότιτλο “Αισθητική καταστροφή” και το οποίο υπογράφει η Roxana Azimi.

Και συνεχίζει: “Το ίδιο είχε ήδη προκύψει ενάντια στον καθορισμό των περιπάτων που ξεκίνησε το 2020, το οποίο, σύμφωνα με αυτούς, καταστρέφει την αισθητική των ερειπίων χωρίς να διευκολύνει την πρόσβαση για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Πριν είναι πολύ αργά, 133 διεθνείς ειδικοί παροτρύνουν, με ανοιχτή επιστολή, το ελληνικό κράτος να αναστείλει την ενέργειά του, που θεωρείται ασέβεια και επικίνδυνη”.

Aνάλογο άρθρο δημοσιεύει και το περιοδικό του Smithsonian (Art Newspaper).

Tags
Back to top button