Επιστήμονες ανακάλυψαν τον λόγο που μια συγκεκριμένη ποικιλία κουνελιών κινείται αποκλειστικά και μόνο στα μπροστινά πόδια τους όταν προσπαθούν να κινηθούν γρήγορα.
Ένα γενετικό ελάττωμα μπορεί να κάνει τα κουνέλια να περπατούν έτσι!
Η συγκεκριμένη ράτσα που ονομάζεται sauteur d'Alfort όταν βιάζεται, ανεβάζει τα πίσω πόδια ψηλά και περπατά στα μπροστινά! Ένα ελαττωματικό γονίδιο σύμφωνα με νέα μελέτη δημιουργεί αυτό το περίεργο περπάτημα. Αυτό το περίεργο βάδισμα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός γονιδίου που συνδέεται με την κίνηση των άκρων, κάτι που δίνει έναν μοναδικά...ακροβατικό τρόπο κίνησης.
Σε μικρές αποστάσεις, όταν κινούνται αργά, περπατούν και στα τέσσερα άκρα, αλλά το πραγματικά αξιοσημείωτο πράγμα συμβαίνει όταν πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα.
Αντί να πηδάει, σηκώνει γρήγορα τα πίσω πόδια του πάνω από το κεφάλι του και αρχίζει να κινείται μόνο στα μπροστινά πόδια του! Πειράματα που έγιναν πριν από δεκαετίες έδειξαν ότι το sauteur ήταν ανίκανο να πηδήξει, αλλά χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι επιστήμονες γνωρίζουν ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό!
Αυτή η προσδοκία αποδείχθηκε σωστή, καθώς μια μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα δείχνει ότι ένα στρεβλωμένο γονίδιο που ονομάζεται RORB τους κατέστησε ανίκανα να πηδήξουν.
Το RORB βοηθά στη διαβίβαση πληροφοριών και συνδέει την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του σώματος - η οποία είναι απαραίτητη για το συντονισμό των κινήσεων των άκρων - αλλά το στρεβλωμένο γονίδιο προκάλεσε τα κουνέλια να κάμπτουν υπερβολικά τα πίσω άκρα τους, κάνοντας το άλμα αδύνατο!