Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Κρανίο αποκεφαλισμένου Βυζαντινού πολεμιστή με σαγόνι δεμένο με χρυσό σύρμα

Το κρανίο ενός αποκεφαλισμένου Βυζαντινού πολεμιστή εξέτασαν επιστήμονες και βρέθηκαν προ μιας μεγάλης έκπληξης.

Το σαγόνι του που είχε συντριπτικό κάταγμα σε δυο σημεία ήταν δεμένο και ραμμένο με χρυσό σύρμα με μια τεχνοτροπία προηγμένη για την εποχή που φανέρωνε γνώση.

Ο συγκεκριμένος πολεμιστής έζησε τον 14ο αιώνα όταν τα Βυζαντινά φρούρια στην Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια δέχονταν τις συνεχείς επιθέσεις των Τούρκων. Ο πολεμιστής συμπεραίνουν οι επιστήμονες θα πρέπει να αποκεφαλίστηκε μετά την κατάληψη του φρουρίου του αλλά κάποιος φρόντισε να θάψει το κεφάλι του για να το βρουν σήμερα, αιώνες μετά οι επιστήμονες. 

Το κρανίο, είχε ανακαλυφθεί από τον Αναγνώστη Αγελαράκη καθηγητή ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο «Adelphi» της Νέας Υόρκης και συναδέλφους αυτού, το 1991 στο φρούριο «Πολύστυλο», αρχαιολογικό χώρο επί της αρχαιοελληνικής πόλης «Άβδηρα», στη Δυτική Θράκη. 

Tags
Back to top button