Κοντά σε συμφωνία και για το θέμα του υπερταμείου φαίνεται ότι βρίσκονται κυβέρνηση και θεσμοί, όπως ανέφερε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, μετά το πέρας της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης και της εκπρόσωπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.
Το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε, εξερχόμενος του Hilton, ότι η ελληνική πλευρά θα εξετάσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και το ΔΝΤ, αναφορικά με τα νέα σχέδια μνημονίων (τα περίφημα SmoU των Ευρωπαίων και το MEFP του ΔΝΤ) και κατόπιν «θα στείλουμε μία μεγάλη λίστα παρατηρήσεων».
Αναφορικά με το θέμα του υπερταμείου, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι δεν «θα αποτελέσει αγκάθι για την πορεία των διαπραγματεύσεων». Όπως, μάλιστα, ανέφερε, «έχουμε δύο-τρία σημεία που θέλουμε κάποιες διαφορετικές διατυπώσεις», φέρνοντας για παράδειγμα την ανάγκη να υπάρξει διευκρίνιση για το ποιος θα είναι ο μηχανισμός, μέσω του οποίου το κράτος και ο αρμόδιος υπουργός θα μπορεί να επηρεάσει τη γενικότερη πολιτική των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο ταμείο, αναφερόμενος ειδικά στα λιμάνια της χώρας.
Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η λίστα των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο, ανέφερε ότι το ΚΥΣΟΙΠ έχει ετοιμάσει μία πρώτη λίστα με κάποιες «δημόσιες επιχειρήσεις που θέλουμε να εξαιρέσουμε και, αφού απαντήσουν οι θεσμοί, η λίστα θα σταλεί εκ νέου στο ΚΥΣΟΙΠ, για να την εγκρίνει».
Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι δεν θα είναι χρονοβόρος η διαδικασία κατάρτισης της τελικής λίστας.
Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους θεσμούς ότι λύνονται τα προβλήματα με το δασαρχείο για το Ελληνικό και μετά θα πρέπει να λυθεί και το θέμα με την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.