Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Κομήτης NEOWISE: Έτσι θα τον δείτε με γυμνό μάτι να περνάει από τον ουρανό (βίντεο)

Ένα εξωπραγματικό θέαμα θα δημιουργηθεί στον ουρανό από τις 12 του Ιουλίου, καθώς ο κομήτης NEOWISE θα είναι ορατός και το βράδυ, με τους αστρονόμους να περιμένουν πως θα γίνει ακόμα πιο λαμπρός. 

Στις 3 Ιούλη έφτασε στο πλησιέστερο σημείο του στον Ήλιο, σε απόσταση 44 εκατ. χιλιομέτρων, με τη θερμότητα από το άστρο του ηλιακού συστήματός μας να τον κάνει να σχηματίσει την εντυπωσιακή, λαμπερή ουρά.

«Για αρκετούς ανθρώπους στο Βόρειο Ημισφαίριο, ειδικά στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, [ο κομήτης] θα είναι ορατός για μια ώρα πριν από την ανατολή του Ήλιου, πολύ χαμηλά στον βορειοανατολικό ουρανό» ανέφερε η μετεωρολόγος και φωτογράφος του διαστήματος, Κέρι-Αν Λέκι Χέπμπουρν, σύμφωνα με το Scientific American.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις 12 Ιούλη, ο κομήτης NEOWISE θα είναι ορατός και το βράδυ. Μια ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα, θα είναι ορατός στον βορειοδυτικό ορίζοντα. Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθήστε τον κομήτη NEOWISE, όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Δείτε το βίντεο:

Tags
Back to top button