Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Kομήτης Neowise: Εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του στη Γη (φωτο)

Ο κομήτης Neowise, κεντρίζει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας αλλά και των ερασιτεχνών με το πέρασμά του.

Στις εικόνες που έχουν δημοσιευθεί ο κομήτης αποτυπώνεται όχι μόνο «ανάμεσα» σε φυσικά τοπία αλλά και σε πόλεις. Ο κομήτης διέρχεται «μπροστά» από τον αστερισμό του Ηνίοχου και η φαινόμενη λαμπρότητά του τον κάνει ορατό διά γυμνού οφθαλμού.

Στις 30-31 Ιουλίου θα περάσει μπροστά από το αστρικό σμήνος της «Κόμης της Βερενίκης».  Ο Neowise είναι ο πλέον ορατός κομήτης στο βόρειο ημισφαίριο τα τελευταία 25 χρόνια.  

 Ανακαλύφθηκε στις 27 Μαρτίου και χρωστά το όνομά του στο υπέρυθρο δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASA Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer (Υπέρυθρος Εξερευνητής Υπέρυθρου, Αντικειμένων Κοντά στη Γη), που τον εντόπισε την ημέρα εκείνη.        

Θα παραμείνει ορατός στο στερέωμα έως και τα μέσα Αυγούστου και όσο περνούν οι ημέρες, θα εμφανίζεται στον ουρανό όλο και πιο νωρίς, δίνοντας ευκαιρίες για εσπερινές και βραδινές παρατηρήσεις. 

 

 

Tags
Back to top button