Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κινέζα επιδημιολόγος: «Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει αρκετούς μήνες στους -4°C και έως 20 χρόνια στους -20°C»

Μια Κινέζα επιδημιολόγος, προχώρησε στην επισήμανση ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 20 χρόνια σε θερμοκρασία 20 βαθμών υπό το μηδέν.

Σύμφωνα με την επιδημιολόγο Λι Λαντζουάν, που έκανε τις σχετικές δηλώσεις στον ιστότοπο ειδήσεων Zhongguo Xinwen Wang, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τα κατεψυγμένα τρόφιμα, καθώς ο κορωνοϊός μπορεί να αντέξει ακόμα και 20 χρόνια σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 20 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

«Ο κορωνοϊός είναι ιδιαίτερος, δε φοβάται το κρύο και μπορεί να επιβιώσει επί αρκετούς μήνες σε θερμοκρασία -4°C και έως 20 χρόνια σε θερμοκρασία -20°C. Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί ο ιός έχει επανειλημμένα ανακαλυφθεί σε αγορές ψαριών και θαλασσινών, ανάμεσα σε μεγάλες ποσότητες προϊόντων που φυλάσσονται σε ψυγεία. Ο ιός μπορεί να διασχίσει τα σύνορα» ανέφερε η κινέζα επιδημιολόγος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Λι Λαντζουάν, αφού ο ιός μπορεί να επιβιώσει για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, τα τελωνεία υποχρεούνται να ενισχύσουν τους ελέγχους στα κατεψυγμένα προϊόντα, ενώ πρέπει να παρακολουθούν τα εισαγόμενα προϊόντα των οποίων τα δείγματα έχουν διαγνωστεί θετικά για κορωνοϊό.

Βεβαίως, η κινέζα επιδημιολόγος τόνισε  ότι δεν υπάρχει ζήτημα παράλειψης ελέγχων ή μέτρων πρόληψης και επιδημιολογικού ελέγχου στον τομέα της μεταφοράς κατεψυγμένων αντικειμένων.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι τελωνειακές δραστηριότητες θα έχουν μεγάλη σημασία και ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν προληπτικά μέτρα και μέτρα ελέγχου κατά των προϊόντων που εισέρχονται στη χώρα ως εισαγόμενα εμπορεύματα.

Tags
Back to top button