Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Καλάβρυτα: Το γεωλογικό φαινόμενο με τις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες (φώτο)

Το «Σπήλαιο των Λιμνών», που βρίσκεται στο χωριό Καστριά Καλαβρύτων, είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, με 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες, οι οποίες το καθιστούν μοναδικό σε όλο τον κόσμο. 

Άλλωστε, το δέος που αισθάνεται ο επισκέπτης είναι απέραντο και η επίσκεψη στο Σπήλαιο είναι μοναδική εμπειρία, που αξίζει κανείς να ζήσει. Το «Σπήλαιο των Λιμνών», βρίσκεται σε υψόμετρο 827 μέτρων και αποτελεί ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Διάδρομοι που παραπέμπουν σε λαβυρίνθους, στοές απόκοσμες, επιβλητικοί σταλακτίτες δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα.

Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου ανέρχεται στα 500 μ., ενώ το συνολικό μήκος του είναι 1.980 μ. Ο επισκέπτης μπαίνει σε αυτό από τεχνητή σήραγγα που καταλήγει κατευθείαν στον δεύτερο από τους τρεις συνολικά, ορόφους.

Η διάβαση των λιμνών γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες. Η εξερεύνηση του σπηλαίου έγινε το 1964, ενώ η αξιοποίησή του άρχισε το 1981.

Tags
Back to top button