Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Και όμως υπάρχει τροφή που δεν λήγει πότε - Δείτε ποια είναι

Ακόμη και αν βρείτε αυτό το φαγητό στο ντουλάπι σας μετά από πολύ καιρό, μπορείτε να το καταναλώσετε χωρίς προβλήματα, καθώς διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά χάρη στα χαρακτηριστικά του.

Το μέλι είναι ένα προϊόν που δεν έχει ημερομηνία λήξης και δεν χαλάει, διότι είναι μια μορφή υγροσκοπικής ζάχαρης. Αυτό το χαρακτηριστικό το κάνει να απορροφά την υγρασία, καθιστώντας το προϊόν που δεν περιέχει πολύ νερό στη φυσική του κατάσταση. Έτσι, τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να εισέλθουν στο μέλι όπως και σε άλλα προϊόντα, αρκεί να αποθηκεύεται σε ξηρό περιβάλλον.

 

Όταν οι μέλισσες λαμβάνουν νέκταρ από λουλούδια, διασπάται φυσικά σε απλά σάκχαρα και αποθηκεύεται σε κηρήθρες. Οι μελισσοκόμοι τις συλλέγουν και, αφού μέσα από μια διαδικασία αφαιρούν τα υπολείμματα, στη συνέχεια το εμφιαλώνουν.

Η μεγάλη διάρκεια ζωής του μελιού οφείλεται επίσης στο υψηλό επίπεδο οξύτητάς του που σκοτώνει τυχόν βακτήρια, εμποδίζοντας τα να επιβιώσουν εάν φυλάσσεται σωστά, για παράδειγμα σε ένα καλά σφραγισμένο γυάλινο βάζο που δεν εκτίθεται σε υγρό περιβάλλον.

Κατά το άνοιγμα ενός βάζου μελιού, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φαίνεται ότι έχει κρυσταλλική εμφάνιση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με τον ιστότοπο «Eat This, Not That!», το μέλι με κρυσταλλική εμφάνιση είναι ένδειξη ότι είναι ακατέργαστο και καλής ποιότητας.

 

Το μέλι αποτελείται από δύο τύπους σακχάρων: φρουκτόζη και γλυκόζη, με την ισορροπία τους να καθορίζει την κρυσταλλική εμφάνιση των τροφίμων. Για τη μετατροπή αυτών των κρυστάλλων σε υγρό, μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο δοχείο πάνω από ζεστό νερό για να αυξηθεί η θερμοκρασία και να λιώσουν.

Tags
Back to top button