Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιρλανδία: Αποζημίωση 13 δις. ευρώ από την Apple – Αρνητική στην είσπραξη η κυβέρνηση

Σε συμφωνία για την καταβολή 13 δισ. ευρώ ήρθαν η Apple και η ιρλανδική κυβέρνηση, κάτι  που επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας στις Βρυξέλλες μετά τη συνάντησή του με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Ο διακανονισμός ήταν επιβεβλημένος, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τον Αύγουστο του 2016 ότι η Apple έπρεπε να πληρώσει στην Ιρλανδία 13 δισ. ευρώ, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε απλήρωτους φόρους πολλών ετών. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Κομισιόν, τα φορολογικά προνόμια που απολάμβανε η εταιρεία ήταν παράνομα με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, καθώς η Apple πλήρωνε πολύ λιγότερο φόρο απ’ ότι οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Όμως η επιστροφή του ποσού προκάλεσε ένταση μεταξύ των Βρυξελλών και της Ιρλανδίας, καθώς το κράτος-μέλος της ΕΕ στήριξε την οικονομική του ανάπτυξη σε φορολογικά κίνητρα για μεγάλες πολυεθνικές που επιδιώκουν να έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Ως εκ τούτου, στη χώρα εκφράζονται φόβοι ότι η είσπραξη τέτοιων ποσών θα την καταστήσει λιγότερο ελκυστική για επενδύσεις.

Tags
Back to top button