Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ηλιακό αυτόνομο αεροσκάφος πραγματοποίησε πρωτοποριακή πτήση - Ενα βήμα πιο κοντά στην αέναη αεροναυπηγική (βίντεο)

Πρωτοποριακή πτήση ηλιακού, αυτόνομου αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση ενός αεροσκάφους κινούμενου με ηλιακή ενέργεια, στην πρώτη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες πλοήγησης, κίνησης και ασθητηριακών τεχνολογικών συστημάτων, έπειτα από ενδελεχή ανάπτυξη λογισμικού, εγκατάσταση και δοκιμές στο έδαφος.

Η εταιρεία αμερικανικών και ισπανικών συμφερόντων προχώρησε στην προκαταρκτική αυτή δοκιμή του λογισμικού αυτόνομης πλοήγησης (πτήσης χωρίς πιλότο), ενώ παράλληλα κατέγραψε και αξιολόγησε δεδομένα αναφορικά με τη στατική και τη δυναμική του αεροσκάφους σε διάφορα υψόμετρα, ένα κρίσιμο στάδιο σε μια σειρά δοκιμών της εταιρείας, οι οποίες σε πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκαν με την επιλογή απογείωσης και προσγείωσης από πιλότο.

Δοκιμές εδάφους της εταιρείας

Αφού ολοκληρωθούν οι πρώτες δοκιμές, η Skydweller θα μεταβεί σε δοκιμές πλήρως αυτόνομων πτήσεων, χωρίς δηλαδή την ύπαρξη ανθρώπου στο πιλοτάρισμα.

Στόχος η αέναη πλοήγηση

«Η επιτυχής δοκιμή πτήσης δείχνει την απίστευτη εξέλιξη του αεροσκάφους από την απόκτησή του», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Δρ Ρόμπερτ Μίλερ.

«Με πλεονέκτημα την ταχύτατη ανάπτυξη, η Skydweller ξεκίνησε να συλλέγει και να αναλύει πραγματικά δεδομένα προκειμένου να τελειοποιήσει και να επεκτείνει τις δυνατότητες του προγράμματός της, μια απαραίτητη διαδικασία στον δρόμο για την αυτόνομη πτήση. Βρισκόμαστε για τα καλά καθ’ οδόν για τον απώτερο στόχο μας -την αέναη πτήση», πρόσθεσε.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την τελευταία μας πτήση και την αξιολόγηση» δήλωσε ο συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικής, Τζον Παρκς. «Με ανανεωμένη τη ζέση για μηδενικές εκπομπές, μη επανδρωμένες λύσεις, πιστεύουμε πως η Skydweller Aero είναι σε θέση όχι μόνο να αποδείξει την αεροναυπηγική ικανότητα της πλατφόρμας της και την εμπορική της βιωσιμότητα, αλλά και να επιδείξει πως οι καθαρές τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν αεροναυπηγικές επιδόσεις», σημείωσε.

Παγκόσμιο ρεκόρ για το ηλιακό αεροσκάφος

Η τελευταία αυτή δοκιμή της εταιρείας χάρισε στη Skydweller, πέρα από πολύτιμα συμπεράσματα, και ένα παγκόσμιο ρεκόρ: Το αεροσκάφος της είναι το πρώτο κινούμενο με ηλιακή ενέργεια που φτάνει σε υψόμετρο σχεδόν 16.000 ποδών. Η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας την Κυριακή.

Η εταιρεία αμερικανικών και ισπανικών συμφερόντων έχει θέσει ως απώτερο σκοπό την αέναη πτήση, δηλαδή την πτήση αεροσκαφών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που θα επιτρέπουν σε αεροσκάφη με βαρύ, ισχυρό ωφέλιμο φορτίο να πετούν για περισσότερη ώρα χωρίς ανεφοδιασμό και κυρίως με ελάχιστη, έως και μηδενική οικολογική επιβάρυνση.

Παλαιότερη δοκιμή της SkyDweller

Η start up αναπτύσσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τα οποία φιλοδοξεί να συμβάλει έτσι ώστε να ενισχυθούν οι επικοινωνίες σε εμπορικό ή κυβερνητικό επίπεδο, μετεωρολογικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις εκτάκτου ανάγκης ανά τον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να επιχειρούν για περισσότερη ώρα σε δύσκολες περιοχές, ενώ μειώνουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Tags
Back to top button