Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Σλοβενία νομιμοποίησε την ευθανασία για ενήλικους σε τελικό στάδιο ασθένειας

Η Σλοβενία ενέκρινε χθες Παρασκευή νόμο που επιτρέπει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, εντασσόμενη σ’ έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που δίνουν σε ενήλικους ασθενείς σε τελικό στάδιο ασθένειας το δικαίωμα να τερματίσουν τη ζωή τους, αν αντιμετωπίζουν αφόρητα βάσανα χωρίς προσδοκία βελτίωσης.

Η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία και το Βέλγιο είναι μεταξύ των χωρών που ήδη επιτρέπουν την ευθανασία, καθώς και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε επίσης υπέρ της νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, αν και το νομοσχέδιο πρέπει ακόμη να εγκριθεί και από την Άνω Βουλή.

Για να προχωρήσει μια περίπτωση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας θα πρέπει να έχουν εξαντληθεί οι επιλογές θεραπείας, ενώ το δικαίωμα της ευθανασίας δεν θα είναι διαθέσιμο σε περίπτωση αφόρητης ταλαιπωρίας που προκύπτει από ψυχική ασθένεια, ανέφερε το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Κόμματα και οργανώσεις που αντιτίθεται στην ιδέα της ευθανασίας βεβαιώνουν ότι θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν αρκετή δημόσια υποστήριξη ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον νέο νόμο.

Tags
Back to top button