Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η NASA κατέγραψε τεράστια έκρηξη από πτώση μετεωρίτη στη Σελήνη (βίντεο)

Η σύγκρουση που κατέγραψε η ΝΑΣΑ ήταν τρομακτική αφού ο μετεωρίτης έπεσε στο φεγγάρι με ταχύτητα 56.000 μίλι / ώρα,επισημαίνοντας τον καταστροφικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η γη από παρόμοιους μετεωρίτες – προκλήθηκε από ένα διαστημικό βράχο που δεν ζύγιζε περισσότερο από 40 κιλά.

Παρά τις μικροσκοπικές αναλογίες του μετεωρίτη – περίπου το μέγεθος ενός μικρού ογκόλιθου και το βάρος ενός μέσου 10χρονου αγοριού – η ζημιά από την κρούση ήταν κολοσσιαία και η έκρηξη έλαμπε με τη φωτεινότητα ενός μεγέθους 4 αστέρων.

Ένα παρόμοιο κτύπημα εναντίον μιας πόλης στη γη, θα δημιουργούσε έναν κρατήρα 65 μίλια (20 μ.) Και θα δημιουργούσε μια καταστροφική ζώνη θανάτου ισοδύναμη με τον πυραύλο Tomahawk που θα χτυπήσει ακριβώς στο ίδιο σημείο.A meteor captured above the erupting Klyuchevskaya Sopka volcano

Οι ειδικοί φοβούνται ότι ο αριθμός των θανάτων θα αναλογούσε σε χιλιάδες.

Σε αντίθεση με τη Σελήνη, η Γη έχει προστατευτική ατμόσφαιρα, που σημαίνει ότι τα περισσότερα θραύσματα καίγονται προτού μπορέσουν να προσκρούσουν.

Όμως, μερικοί μετεωρίτες περνούν μερικές φορές – πιο πρόσφατα στο Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας όπου ένας αστεροειδής 20 μέτρων που ταξιδεύει στα 43.000 μίλια / ώρα ,παραβίασε την ατμόσφαιρα και εξερράγη με τη δύναμη 33 ατομικών πυραύλων Χιροσίμας.

Tags
Back to top button