Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η NASA εκτόξευσε μπαλόνι παρατήρησης κοσμικών μικροσωματιδίων

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση ενός μπαλονιού υψηλής πίεσης από τη Νέα Ζηλανδία. 

Το μπαλόνι έχει μέγεθος σταδίου και θα συλλέγει στοιχεία σε υποδιαστημιακή τροχιά, στο πλαίσιο υλοποίησης αποστολής παρατήρησης με διάρκεια 100 ημερών.

Η εκτόξευσή του, αναβλήθηκε αρκετές φορές, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή από καταιγίδες και κυκλώνες.

Το μπαλόνι είναι ειδικά σχεδιασμένο από τη NASA, ώστε να εντοπίζει κοσμικά σωματίδια υψηλής ενέργειας που προέρχονται από το γαλαξία κι εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της γης, ενώ αναμένεται ότι θα ολοκληρώσει δύο ή τρεις πλήρεις περιστροφές γύρω από τη γη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Tags
Back to top button