Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

H Gigabyte έπεσε θύμα ransomware - Τι είναι η μάστιγα της εποχής μας

Λίγους μήνες μετά την Acer και η Gigabyte έπεσε θύμα ransomware, όπως πως αναφέρει το Bleeping Computer η εταιρία από την Ταϊβάν χτυπήθηκε από ransomware μεταξύ 3 και 4 Αυγούστου.

Η Gigabyte επιβεβαίωσε πως έκλεισε την IT υποδομή της αμέσως και πως επηρεάστηκαν μόλις μερικοί servers. Ωστόσο το ρεπορτάζ κάνει λόγο για κλοπή 112GB ευαίσθητων εσωτερικών πληροφοριών καθώς και πρόσβαση στους κώδικες της εταιρίας από τη διαδικτυακή συμμορία RansomEXX.

Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν πληροφορίες για Intel και AMD chips καθώς και ένα debug έγγραφο. Η παραβίαση επηρέασε και το support page της εταιρίας. H Gigabyte δήλωσε πως επικοινώνησε άμεσα με τις αρχές, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα πληρώσει τα λύτρα.

Η RansomEXX ξεκίνησε τη δράση της το 2018 με το όνομα Defray, για να μετονομαστεί το 2020. Έκτοτε στοχεύει όλο και υψηλότερου προφίλ οργανισμούς και προηγούμενοί της στόχοι είναι η κυβέρνηση της Βραζιλίας, το τμήμα μεταφορών του Τέξας και ο κρατικός πάροχος τηλεπικοινωνιών του Εκουαδόρ. Δε θεωρείται πως σχετίζεται με το REvil group το οποίο είχε χτυπήσει την Acer και τον προμηθευτή της Apple, Quanta.

Tags
Back to top button