Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Ελλάδα απέσυρε διώξεις κατά 35 αλλοδαπών κατηγορουμένων για κατασκοπία και διακίνηση μεταναστών το 2020

Η Ελλάδα απέσυρε ποινικές διώξεις κατά δεκάδων διεθνών εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας(ΜΚΟ) που ήταν ύποπτοι, από κατασκοπεία έως διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μέσω της νήσου Λέσβου, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδε το Reuters την Τρίτη.

Τα περισσότερα από τα 35 άτομα που κατηγορήθηκαν το 2020 για ίδρυση εγκληματικής οργάνωσης και παροχή υποστήριξης σε διακινητές που μετέφεραν μετανάστες, ήταν Γερμανοί πολίτες. Οι υπόλοιποι ήταν άνθρωποι από τη Νορβηγία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία και τη Βουλγαρία. Συνελήφθησαν και αρνήθηκαν τότε ότι είχαν διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.

Ο Καιρίδης ξεκινά σχέδιο ένταξης των μεταναστών στο ελληνικό εργατικό δυναμικό

Η υπόθεση αποσύρθηκε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Reuters.

Η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή ενός τεράστιου κύματος προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη το 2015 και το 2016, πολλοί μέσω των απομακρυσμένων νησιών της κοντά στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου. Αυτή η ροή έκτοτε μειώθηκε.

Η υπόθεση βασίστηκε σε επιχείρηση του 2020 της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής μονάδας με την κωδική ονομασία Αλκμήνη και αφορούσε μυστικούς πράκτορες που ταξίδεψαν ως μετανάστες από την Τουρκία στη Λέσβο.

Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών ενεπλάκησαν αρχικά επειδή υποψιάζονταν ότι οι ανθρωπιστές, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τηλεφωνική γραμμή για μετανάστες και αιτούντες άσυλο που χρειάζονται διάσωση στη θάλασσα, είχαν διαβιβάσει πληροφορίες για τις κινήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής και τον εξοπλισμό των πλοίων. Ωστόσο, η έρευνα ενός δικαστή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πληροφορίες και το υλικό που συλλέχθηκαν δεν ήταν εμπιστευτικά.

«Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες σε βάρος των κατηγορουμένων», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Tags
Back to top button