Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η ατμόσφαιρα του Κρόνου πιο κοντά από ποτέ! (φωτό, βίντεο)

 

Απολαύστε ένα εκπληκτικό οπτικό υλικό από την ατμόσφαιρα του πλανήτη Κρόνου που έστειλε το διαστημόπλοιο Cassini, αμέσως μετά τη «βουτιά» που πραγματοποίησε μέσα από τους δακτυλίους του πιο εντυπωσιακού ουράνιου σώματος στο ηλιακό μας σύστημα.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA είναι ιστορικής σημασίας, καθώς είναι οι κοντινότερες που έχουν ληφθεί ποτέ, κυριολεκτικά μέσα από την ατμόσφαιρα του μεγάλου πλανήτη.

Το Cassini «έπιασε» από κοντά τη μεγαλύτερη δίνη-στρόβιλο στην ατμόσφαιρα, η οποία συνεχίζεται για δεκάδες χρόνια και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, η οποία παρακολουθούσε εξ αποστάσεως το ανεξήγητο φαινόμενο. Πλέον, με την αποστολή του Cassini αποκαλύπτεται ένα εκπληκτικό περιβάλλον, εντελώς διαφορετικό από εκείνο της Γης, το οποίο θα απαντήσει σε αμέτρητα ερωτηματικά που παρέμεναν στο σκοτάδι.

Στις 26 Απριλίου, το διαστημόπλοιο πραγματοποίησε «βουτιά» 3.000 χιλιομέτρων μέσα στους δακτυλίους του Κρόνου, εισχωρώντας σε μία απόσταση τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων πίσω από την ορατή πλευρά των δακτυλίων.

Η αποστολή του Cassini, μετά από 13 χρόνια παρατήρησης του Κρόνου, πλησιάζει στο τέλος της, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου θα «αυτοκτονήσει», πέφτωντας με μεγάλη ταχύτητα πάνω στον εντυπωσιακό πλανήτη.

Στις 2 Μαΐου, ωστόσο, είναι προγραμματισμένη μία ακόμη «βουτιά» προς την ατμόσφαιρα του Κρόνου, η οποία, αν πετύχει, θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους για την αστρική γειτονιά μας.

Tags
Back to top button