Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

H Apple απείλησε το Facebook με ban - Χρησιμοποιούσε εφαρμογές της για εμπόριο λευκής σαρκός

Σε οριακό σημείο φαίνεται πώς έφτασαν οι σχέσεις της Apple με το Facebook το 2019. Συγκεκριμένα, η Apple το απείλησε με ban το Facebook για «πώληση σκλάβων» μέσω εφαρμογών.

Υπήρξε μία έκρηξη στην online μαύρη αγορά για την παράνομη αγορά και πώληση εργαζομένων. Το ρεπορτάζ του BBC έριξε φως σε ένα κόσμο όπου εργαζόμενες γυναίκες υπηρετούσαν τους αφέντες τους, κλειδωμένες στα σπίτια, στερούμενες βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς να μπορούν να φύγουν και με τον κίνδυνο να αγοραστούν από τον οποιονδήποτε, με τους ειδικούς τότε να χαρακτηρίζουν τις συνθήκες αυτές ως σύγχρονη μορφή σκλαβιάς.

Η αγοραπωλησία τους γινόταν μέσω εφαρμογών, όπως το Facebook και το Instagram με κύριες χώρες τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ. Οι γυναίκες κατηγοριοποιόντουσαν βάσει εθνικότητας και η αξία τους ήταν μερικές χιλιάδες δολάρια.

Μετά το ρεπορτάζ η Apple είπε στο Facebook πως πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τη σωματεμπορία. Τόνισε μάλιστα πως το Facebook έκανε «περιορισμένες κινήσεις» μέχρις ότου η Apple απείλησε να αφαιρέσει τα προϊόντα του Facebook από το App Store αν δε σταματήσει αυτήν την πρακτική.

Σύμφωνα με την αναφορά, η πρακτική αυτή ήταν γνωστή στο Facebook από το 2018. Το BBC ειδοποίησε τόσο την Apple όσο και την Google, με τη δεύτερη να δηλώνει «βαθιά ανήσυχη» από τα ευρήματα, ενώ η Apple είπε πως αναμένει «άμεσες διορθωτικές ενέργειες» από τους developers.

Μετά το ρεπορτάζ και την επικοινωνία με την Apple, το Facebook βρήκε 300.000 περιπτώσεις παραβίασης των κανονισμών και απενεργοποίησε πάνω από 1.000 λογαριασμούς, ενώ το ρεπορτάζ έφερε και ερωτήσεις από τα Ηνωμένα Έθνη.

Πλέον, το Facebook διαθέτει τεχνολογία που εντοπίζει και διαγράφει περιεχόμενο σχετικό με οικιακούς υπηρέτες, αφαιρώντας 4.000 posts στα Αραβικά και τα Αγγλικά από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα.

Tags
Back to top button