Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

H απλή συνταγή για να φτιάξετε την τέλεια vegan πραλίνα στο σπίτι

Η πραλίνα αρέσει σε όλους είτε πρόκειται για χορτοφάγους είτε όχι και υπάρχει μία πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε vegan εκδοχή της ακόμη και στο σπίτι.

Η vegan πραλίνα με ταχίνι δεν περιέχει γαλακτοκομικά, είναι φυσικά γλυκιά και έχει παραδεισένια γεύση.

Να σημειώσουμε πως το ταχίνι είναι ιδιαίτερο θρεπτικό, καθώς συνιστά και πηγή ασβεστίου (μόνο μία κουταλιά της σούπας ταχίνι δίνει το 5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου). Επίσης είναι πηγή σιδήρου, φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου, ενώ είναι πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, υδατάνθρακες, σελήνιο και στερόλες (δείτε εδώ για τη θρεπτική αξία του ταχινιού).

Σε σύγκριση με την πραλίνα, αυτή η εναλλακτική λύση είναι χαμηλότερη σε θερμίδες, σε υδατάνθρακες και σε ζάχαρη. Η θερμιδική διαφορά, βέβαια, μεταξύ των δύο πραλινών δεν είναι πολύ μεγάλη. 200 θερμίδες έχει η κλασική πραλίνα και 180 θερμίδες έχει η vegan πραλίνα. Ωστόσο,οι περισσότερες θερμίδες της κλασικής πραλίνας προέρχονται από ζάχαρη. Ακόμη,  η vegan πραλίνα περιέχει λιγότερο από το ένα πέμπτο σε ζάχαρη και σε υδατάνθρακες σε σχέση με την κλασική πραλίνα.

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου (μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλα φυσικά γλυκαντικά, όπως μέλι ή αγαύη)
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη χαρουπιού (ή σκόνη κακάο)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Βάζετε τα συστατικά σε ένα μπολ ή σε ένα μίξερ. Χτυπήστε ελαφρά ή ανακατέψτε αργά.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το δοκιμάζετε για να ελέγξετε τη γεύση του. Αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο περισσότερο σιρόπι σφενδάμου.

Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, προσθέστε περισσότερη σκόνη χαρουπιού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι, αν θέλετε.

Χτυπάτε στο μίξερ ή ανακατεύετε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στο ψυγείο.

Tags
Back to top button