Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η «απειλητική» επιστολή του κοσμήτορα του ΑΠΘ στον Δ.Κούβελα: «Με αυτά που λες υπονομεύεις την θέση σου»!

Το κυβερνητικό σύστημα αντεπιτίθεται μέσω των εκπροσώπων του σε ότι αφορά την ανάγκη διάθεσης των πειραματικών σκευασμάτων που έχει αγοράσει από τις φαρμακοβιομηχανίες και κατ'ευφημισμόν καλούνται «εμβόλια», με τον κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρο Δαρδαβέση να απειλεί ουσιαστικά τον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα, γιατί ασκεί κριτική στους μαζικούς και όχι πάντα αναγκαίους εμβολιασμούς του πληθυσμού κατά του Covid-19. 

Ο κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ με επιστολή του ζητεί ουσιαστικά να σταματήσει να παίρνει θέση δημόσια, όπως έκανε στην περίπτωση Χαρδαλιά ενώ τον προτρέπει να «διαφοροποιήσει την εμπλοκή του στο θέμα των εμβολίων για τον κορωνοϊό», καθώς «ταυτίζεται με το αντιεμβολιστικό κίνημα».

Μάλιστα στην επιστολή κλείνει λέγοντας του «φοβάμαι ότι υπονομεύεις τη θέση σου ως ιατρός, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος κι ως διευθυντής της νεοϊδρυθείσας ακαδημαϊκής μονάδας με αντικείμενο την αξιολόγηση φαρμάκων».

Ο  καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόσφατα έθεσε σαφές ζήτημα για το αν έχει διερευνηθεί η η πιθανότητα το έμφραγμα που υπέστη ο αναπληρωτής υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, Νίκος Χαρδαλιάς να οφείλεται σε παρενέργεια του εμβολίου που έλαβε κατά του κορωνοϊού, δεδομένου ότι το υπέστη εντός του χρονικού διαστήματος που το εμβόλιο προσβάλλει ειδικά τους έχοντες προγενέστερο πρόβλημα υγείας, όπως είχε ο Ν.Χαρδαλιάς.

Λόγω του απλούμερωτήματος το οποίο έθεσε... διερευνάται αν έχει διαπράξει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων! Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα ο πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή, Ε.Αντώναρος με σχετική του ανάρτηση, όπου δημοσίευσε την απαράδεκτη επιστολή του Θεοδώρου Δαρδαβέση.

Τι του απάντησε ο Δ.Κούβελας:

 «Το χαρακτηριστικό είναι ότι πιστεύω ότι ο κ. Κοσμήτορας δεν έχει ακούσει ολόκληρη μια διάλεξή μου ούτε έχει διαβάσει ποτέ ολόκληρο κείμενό μου. Και αυτό το λέω διότι εγώ ποτέ δεν μιλάω για παρενέργειες γενικώς. Θα πρέπει να σας πω ότι εγώ είμαι εμβολιαστής. Έχω κάνει το εμβόλιο και πιστεύω ότι πρέπει να το κάνει οποιοσδήποτε το χρειάζεται.

»Άρα άτομα μεγάλης ηλικίας, υπέρβαροι, παχύσαρκοι και άνθρωποι με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα. Στατιστικά δεν φαίνεται ότι το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη οι νεότεροι άνθρωποι …και αυτό, το να επεκταθεί ο εμβολιασμός και σε αυτές τις κατηγορίες, κατά τη γνώμη μου και κατά τη γνώμη πολλών επιστημόνων στον κόσμο που είναι ειδικοί στα φάρμακα, μπορεί να είναι και κακό.

»Είναι κακό διότι μπορεί να βοηθήσει στη διασπορά ανθεκτικών μορφών του ιού στα μικρόβια. Άρα, αντί να προστατεύσουμε δευτερογενώς τους ευπαθείς μπορεί να τους δημιουργήσουμε έναν επιπλέον κίνδυνο γιατί ο νέος ιός μπορεί να παρακάμπτει τον αμυντικό τους μηχανισμό».

Tags
Back to top button