Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Η άγνωστη ιστορία γύρω από το τραγούδι «ποια θυσία» της Αντζελας Δημητρίου

Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς άνθρωπος που ακούει ελληνική μουσική και να μην γνωρίζει το τραγούδι της Άντζελας Δημητρίου, «Ποια Θυσία», που μιλά για τον πόνο μιας γυναίκας.

Φυσικά, πολλά είναι τα τραγούδια στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή που έχουν γραφτεί για ερωτικούς πόνους ψυχής και μιλάνε για απωθημένα, σκληρούς χωρισμούς, πληγωμένα όνειρα κλπ, όμως το συγκεκριμένο κομμάτι κρύβει μια τραγική ιστορία πίσω από την γέννηση του.

Μπορεί ακούγοντας τους στίχους του να καταλαβαίνεις ότι το κομμάτι μιλά για τον πόνο της εγκαταλελειμμένης γυναίκας από τον σύντροφο της, ο οποίος προτίμησε μια άλλη, κάτι που το έκανε τον απόλυτο ύμνο της «της γυναικείας καψούρας».

Όμως, η ιστορία του δεν αναφέρεται ούτε σε έναν άντρα που έπαιζε με δυο γυναίκες, ούτε έχει να κάνει με τον έρωτα, ούτε αφορά κάποιου είδους απιστία. Το «Ποια Θυσία», το οποίο έγραψε η τραγουδίστρια μαζί με τους Μάνο Κουφιανάκη και Χάρη Καλούδη, αναφέρεται στον αποχωρισμό μιας μητέρας από το παιδί της και συγκεκριμένα στον αποχωρισμό που βίωσε η ίδια η Άντζελα Δημητριού από τον γιο της, Βαγγέλη, που δυστυχώς δεν μεγάλωσε κοντά της.

Όπως ανέφερε η ίδια η τραγουδίστρια σε δήλωση της, όλοι πίστευαν ότι πρόκειται για ένα ερωτικό κομμάτι, όμως εκείνη έλεγε την ιστορία του πόνου της με τον γιο της και το ότι εκείνος δεν ήταν μαζί της. Ουσιαστικά, αυτό που ήθελε ήταν να ρωτήσει εκείνη την γυναίκα που πήρε το παιδί της, με ποιο δικαίωμα το έκανε, πως μπόρεσε να της πάρει ενώ εκείνη το είχε 9 μήνες μέσα της. Δυστυχώς, η Λαίδη αναγκάστηκε να δώσει τον γιο της όταν ήταν μόλις 8 ημερών σε μια θεία της για να το μεγαλώσει.

Η ίδια και ο γιος της πέρασαν από διάφορα στάδια με την σχέση τους να κλονίζεται συχνά και την τραγουδίστρια να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τελικά μητέρα δεν είναι αυτή που γεννά ένα παιδί, αλλά αυτή που το μεγαλώνει, καθώς και το ότι η θεία της είχε κάθε δικαιώμα να είναι η μάνα του γιού της. Ο Βαγγέλης θεωρούσε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ότι η Άντζελα ήταν πρώτη του ξαδέρφη και ότι εκείνη του είχε πει την αλήθεια για την σχέση τους μέσα από ένα παραμύθι, στο οποίο ανέφερε ότι ένα μικρό κορίτσι έμεινε έγκυος, πήγε και δούλεψε στην Κρήτη για να μαζέψει λεφτά, γύρισε στην Αθήνα όπου και γέννησε, όμως δεν μπορούσε να πάρει και το παιδί μαζί της γιατί είχε πρόβλημα με τον πατέρα του.

Έτσι λοιπόν, συνέχισε την αποκάλυψη της αλήθειας στο νεαρό τότε γιο της, λέγοντας του ότι η μητέρα του δεν έχει πεθάνει και ότι στην πραγματικότητα είναι εκείνη. Ο γιος της της ζήτησε να κάνουν τεστ DNA για να  βρει την ακριβή του ταυτότητα, όπως και τον πατέρα του, ο οποίος ονομάζεται Αντώνης Κυριάκου και με τον οποίο τελικά βρέθηκε, μετά από όλα αυτά.

Tags
Back to top button