Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Γιατί τρελαινόμαστε όταν δεν μας απαντάει στο μήνυμα - Η επιστημονική εξήγηση

Η φάση είναι ως εξής: Στέλνεις μήνυμα και περιμένεις να σου απαντήσουν. Περιμένεις... περιμένεις αλλά τίποτα. Καμία απάντηση. Ο δέκτης σε «έγραψε» κανονικά και εσύ αναρωτιέσαι τι στο καλό συνέβη.

Αν δε το μεταξύ σας είναι ερωτικό μπαίνεις στο τρυπάκι και ψάχνεις να δεις τι έγινε και πού είσαι λάθος (αν είσαι) ή απλά να καταλάβεις πως ο Τάκης δεν είναι για σένα και είναι απλά αγενής (μπορούσε να σου πει δηλαδή δε γουστάρω και να τελειώσει το θέμα εκεί).

Φυσικά, και εσύ το έχεις κάνει, μην τα ρίχνουμε συνέχεια στους άλλους. Σου έχουν στείλει μήνυμα, το διάβασες και δεν απάντησες ποτέ. Είσαι και εσύ σαν το Τάκη, λοιπόν.

Η φάση με τα αναπάντητα μηνύματα είναι περίεργη και μας γεννά το αίσθημα της απόρριψης, το οποίο φυσικά μας κάνει σμπαράλια την αυτοπεποίθηση και μας γεμίζει αρνητικές σκέψεις.

Σύμφωνα με τον Κίπλινγκ Γουίλιαμς, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Purdue, αυτό είναι το ασφαλέστερο διαβατήριο για τη χώρα του πόνου, της υπαρξιακής αγωνίας για την ακρίβεια.

Οταν κάποιος μας αγνοεί, για οποιοδήποτε λόγο, βάζει σε «παύση» το ψυχικό μας ρολόι, κάνοντας γύρω μας τον κόσμο αβέβαιο. Ως ανθρώπινα όντα, οι εγκέφαλοι μας έχουν τη μοναδική ικανότητα να προβλέπουν ως ένα βαθμό τι θα συμβεί στο μέλλον. Λαμβάνοντας πληροφορίες από τον έξω κόσμο, τις αποθηκεύουμε στον σκληρό δίσκο και κάπως έτσι οι αναμνήσεις γίνονται προβλέψεις. Αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε το άσπρο και το μαύρο, τη βεβαιότητα, και όχι το γκρίζο, γιατί είναι επώδυνο. Στον εγκέφαλό μας δεν αρέσει η αβεβαιότητα, είναι μια απειλή.

Μελέτη του 2005, όπως αναφέρει ο Guardian, διαπίστωσε πως ακόμη και μια μικρή ασάφεια μπορεί να ενεργοποιήσει την αμυγδαλή, εκείνη την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των συναισθηματικών αντιδράσεων. Μεγαλύτερη ασάφεια σημαίνει μεγαλύτερη απειλή. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η ίδια αντίδραση υπάρχει και όταν μας κλέβουν ή παραβιάζουν το σπίτι μας.

Και μετά από όλο αυτό, θα αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις και όχι άδικα (και εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι). Λοιπόν, θα πρέπει να κάτσουμε και να δούμε την κατάσταση εντελώς ήρεμα. Τι και αν είχαμε επενδύσει συναισθηματικά στον άλλον, θα πρέπει να κοιτάξουμε να μην αφεθούμε σε μια κατάσταση άγχους, ανάλυσης και δεκάδων «γιατί». Ακυρο δίνεις και παίρνεις, έτσι είναι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση!

Πηγή:

Tags
Back to top button