Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί οι Γάλλοι “καρφώνουν” τους Γερμανούς σχετικά με την προμήθεια των τουρκικών υποβρυχίων Type-214 και τι είδους πυραύλους METEOR θα πάρει η Άγκυρα

Παμπόνηρος ο Ερντογάν, έβαλε να τσακωθούν μεταξύ τους Γερμανοί και Γάλλοι  και αυτός παρακολουθεί, μόνο που έστω και αργά, ξύπνησαν εκεί στο Παρίσι από ότι δείχνει η όλη κατάσταση, σχετικά με την εξαγωγή  τεχνογνωσίας για την κατασκευή υποβρυχίων ειδικά στην Τουρκία, αλλά και στην Ν.Κορέα.

Αρχικά η γνωστή εταιρεία Naval Group με έδρα την Γαλλία επέκρινε σφόδρα την γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems ( κατασκεύασε τα ελληνικά υποβρύχια πριν αρκετά χρόνια) ότι βλάπτει τις ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής  υποβρυχίων, μεταφέροντας τεχνολογία σε χώρες που σε κατάφεραν ( Ν.Κορέα) ή θα καταφέρουν αργότερα ( Τουρκία),  να εξάγουν τα δικά τους υποβρύχια στο μέλλον.

Η γερμανική εταιρεία TKMS είναι «πρωταθλητής στη δημιουργία νέων ανταγωνιστών», δήλωσε ο Γκιλιάνε Ροσάρντ (Guillaume Rochard), επικεφαλής στρατηγικής, συνεργασιών και συγχωνεύσεων της γαλλικής Naval Group, σε μια συνάντηση στο Παρίσι νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να συζητήσει τις εξελίξεις, σχετικά με την γαλλική αμυντική βιομηχανία.

«Έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικά σημαντικές μεταφορές τεχνολογίας στην Τουρκία και την Κορέα, δύο χώρες που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά εξαγωγών υποβρυχίων», είπε ο Ροσάρντ σχετικά με το πρώτο τουρκικό   κλάσης REIS ( Type-214 ).  

Στο πλαίσιο αυτό, η Naval Group και η TKMS κονταροκτυπιούνται τακτικά σε διαγωνισμούς υποβρυχίων σε πολλές χώρες.

Σχετικά με το θέμα, ο Ροσάρντ περιγράφει τη γερμανική φίρμα ως τον κύριο ανταγωνιστή της εταιρείας του στα συμβατικά υποβρύχια.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος σημείωσε ότι, η Naval Group ήταν «πολύ προσεκτική» σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογίας, ώστε να μην δημιουργήσει ή εντείνει τον ανταγωνισμό, σε αντίθεση με την προσέγγιση της γερμανικής εταιρείας TKMS.

Η TKMS, σε απάντηση της δήλωσης του Γάλλου Αξιωματούχου που εστάλη στο Defense News, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι κρίσιμη υποβρύχια τεχνολογία κοινοποιήθηκε απρόσεκτα και ανακοίνωσε ότι η εταιρεία «θέτει το σημείο αναφοράς για την υπεύθυνη μεταφορά τεχνολογίας» στον ναυτικό τομέα.

Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς; Ο νέος ισχυρός ηγέτης της Ευρώπης καθώς οι ΗΠΑ της γυρίζουν την πλάτη

 Εκτός από τη διασφάλιση της πνευματικής ιδιοκτησίας της, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλες οι πωλήσεις γίνονται έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να «παραγγείλουν και να λειτουργήσουν τα προϊόντα μας για οποιαδήποτε ναυτική αποστολή που μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσουν για την υπεράσπιση της χώρας τους».

Ο Αλεξάντερ Λαχούς (Alexandre Lahousse), επικεφαλής της Γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών DGA, δήλωσε ότι η γαλλική διεύθυνση θα παρεμβαίνει σε συμφωνίες εξαγωγών που ενέχουν τον κίνδυνο για διαρροή κρίσιμης τεχνολογίας σε οποιαδήποτε  χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

“Οι πελάτες εξαγωγών απαιτούν όλο και περισσότερο υψηλότερα επίπεδα κοινής χρήσης προγραμμάτων σε αντάλλαγμα για συμβόλαια”, είπε ο ίδιος.

αφού και οι πέτρες γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι όχι μόνο θα τον αντιγράψουν για λογαριασμό τους, αλλά και θα δώσουν την τεχνολογία πιθανόν στην Κίνα, με την οποία διατηρούν κάτι παραπάνω από άριστες σχέσεις, ενώ έχουν συνεργαστεί και στην κατασκευή όλων των ειδών βαλλιστικών πυραύλων.

Γέμισε η Βρετανία με Αλβανούς που έχουν πλαστά Ελληνικά διαβατήρια!

Ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί επιθετικές προειδοποιήσεις της Αθήνας προς το Παρίσι και τώρα πολλοί εκτιμούν ότι η Άγκυρα απλώς θα αποσυναρμολογήσει αυτόν τον πύραυλο και θα αντιγράψει την τεχνογνωσία του.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η Τουρκία σχεδιάζει να αντιγράψει τον πύραυλο Meteor για να βελτιώσει τον δικό της πύραυλο Gökhan, τον οποίο κατασκευάζει το ίδρυμα TÜBİTAK SAGE.

Αυτή τη στιγμή, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει γαλλικά μαχητικά Rafale οπλισμένα με Meteors, τα οποία γόρασε για 2,4 δισ. ευρώ, και έχει ένα ορισμένο πλεονέκτημα έναντι των τουρκικών F-16.

Όμως, τα σχέδια της Άγκυρας να αγοράσει 40 Eurofighters με πιθανότατα υποβαθμισμένους πυραύλους Meteor, μπορεί τελικά να μην ανατρέψουν πλήρως την ισορροπία ισχύος προς όφελος της Τουρκίας.

Tags
Back to top button