Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Γιατί κάποια αυγά είναι καφέ και άλλα άσπρα;

Μπορεί να φαντάζει απλοϊκή η ερώτηση σχετικά με το χρώμα των αυγών ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί για ποιο λόγο βλέπουν στα ράφια των σουπερμάρκετ αυγά καφέ σε διάφορες αποχρώσεις και λευκά. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτός ο διαφορετικός χρωματισμός στο κέλυφος; Είναι διαφορετικά τα αυγά όσον αφορά στις θρεπτικές τους ιδιότητες;

Αυτό, λοιπόν, που καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό το χρώμα του κελύφους του αυγού είναι γενετικοί λόγοι και πιο συγκεκριμένα η ράτσα της κότας. Υπάρχουν διαφορετικά είδη κότας το οποία όμως αναμειγνύονται μεταξύ τους. Κατά τη δημιουργία του το αυγό έχει λευκό κέλυφος, ωστόσο κατά το ταξίδι του στις σάλπιγγες της κότας, χρψματίζεται από μια χρωστική ουσία, στα είδη κότας που τη διαθέτουν.

Ένας εμπειρικός τρόπος για να δούμε τι αυγά κάνει μια κότα είναι να παρατηρήσουμε το λοβό των αυτιών της. Όταν ο λοβός είναι κοκκινωπός παράγει καφέ αυγά ενώ όταν είναι λευκός παράγει συνήθως άσπρα.

Aξίζει να σημειώσουμε πως καμία διαφορά στη θρεπτική αξία των δύο αυτών αυγών δεν υπάρχει, αφού και τα λευκά και τα και έχουν τα ίδια συστατικά και το χρώμα δεν επηρεάζει σε τίποτα τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που περιέχουν.
 

Tags
Back to top button