Υπό τον τίτλο «Η ζωή των πολιτών αλλάζει», το γερμανικό περιοδικό «Telepolis» αναφέρεται στις αλλαγές που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των Ελλήνων και την πολιτική ζωή της χώρας η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Οι πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη έφεραν πολλές αλλαγές στην καθημερινή και πολιτική ζωή της χώρας. Ακόμη και πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες η κυβέρνηση από την ελληνική βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μία γεύση από την συνταγή της πολιτικής του», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό αναφέροντας ως παράδειγμα την ισχυροποίηση των μέτρων ασφαλείας.
«Νόμος και τάξη.. .Στους δρόμους της Αθήνας περιπολούν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Πρέπει να δώσουν στον ελληνικό λαό μια αίσθηση ασφάλειας. Η πολιτική ασφάλειας είναι ο πέμπτος πυλώνας του προγράμματος έκτακτης ανάγκης», όπως ανακοίνωσε στις προγραμματικές του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος.
«Η ασφάλεια είναι «η πέμπτη αλήθεια»:…Αυτό το δημοκρατικό θεμελιώδες δικαίωμα επανέρχεται στις γειτονιές μας. Η κυβέρνηση έχει ήδη στείλει πολλούς αστυνομικούς στο δρόμο», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα να αναλάβει Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης. Στον Κ. Τσουβάλα είχαν αποδοθεί ευθύνες πριν από έναν χρόνο για τους 102 θανάτους από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι, κοντά στην Αθήνα. Η παραίτησή του τότε αρχηγού της Αστυνομίας έγινε αποδεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή ο τότε πρωθυπουργός δεν μπορούσε να τον προστατέψει από τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτει.
Το όραμα Μητσοτάκη για την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση
Το γερμανικό περιοδικό «Telepolis» αναφέρεται στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μεταρρύθμιση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης.
Ο Μητσοτάκης θέλει να περιορίσει τη γραφειοκρατία, έτσι ώστε οι χρόνια ασθενείς να μην χρειάζεται πλέον να ταλαιπωρούνται για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους
«Στον τομέα της εκπαίδευσης, ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί επίσης την πολιτική «νόμος και τάξη» για να βάλει τέλος στις χαοτικές συνθήκες που επικρατούν κατά καιρούς στα ελληνικά πανεπιστήμια. Θέλει να καταργήσει το άσυλο και να περιορίσει σημαντικά την δράση των αριστερών ομάδων», όπως υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό.
Τέλος, το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί ο νέος πρωθυπουργός, αναφέροντας ως παράδειγμα την ΔΕΗ.