Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γερμανία: Συνεχίζεται η στασιμότητα στην οικονομία της χώρας

Τα προβλήματα της γερμανικής οικονομίας εντοπίζονται κυρίως στην βιομηχανία, ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητά και στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα Ινστιτούτα Ifo, Diw, Ifw, Rwi και Iwh, για το τρέχον έτος αναμένεται ανάπτυξη -0,1%, ενώ για το επόμενο έτος εκτιμάται ότι η οικονομία θα αυξηθεί με ρυθμό 0,8% και για το 2026 με 1,3%. Στην εαρινή πρόβλεψή τους, τα οικονομικά Ινστιτούτα είχαν δώσει κατά τι καλύτερες προοπτικές (0,1% για το 2024 και 1,4% για το 2025), οι οποίες τώρα διορθώθηκαν επί τα χείρω.

Οι κορυφαίοι οικονομολόγοι αναφέρουν ως αιτίες για την στασιμότητα την ψηφιοποίηση, την ενεργειακή μετάβαση και τον διεθνή ανταγωνισμό κυρίως από την Κίνα, αλλά καταλογίζουν ευθύνες και στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «στην εποχή του μετασχηματισμού της οικονομίας, απουσιάζει η ασφάλεια προγραμματισμού για τις επιχειρήσεις και τους ιδιωτικούς προϋπολογισμούς και απαιτείται μια σαφής οικονομική πυξίδα».

Λόγω των διαφωνιών μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, π.χ. στο θέμα του προϋπολογισμού για το 2025, «χρειάζεται αλλαγή πορείας προκειμένου οι επιχειρηματίες να ανακτήσουν την χαμένη εμπιστοσύνη τους», τονίζεται και γίνεται λόγος για λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερες επιδοτήσεις σε μεμονωμένες εταιρίες και για περισσότερη ευελιξία και περιθώρια προσαρμογής όταν αλλάζουν οι συνθήκες της αγοράς.

Τα Ινστιτούτα προειδοποιούν επίσης για τον κίνδυνο αύξησης της ανεργίας, αλλά εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός θα εξακολουθήσει να αποκλιμακώνεται.

Tags
Back to top button