Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ψωμί με πατάτα εύκολα και γρήγορα

Το ψωμί βρίσκεται στην καθημερινότητά μας και υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έχουν "έρωτα" μαζί του και δεν μπορούν να μην το έχουν κάθε φορά που κάθονται στο τραπέζι.

Υπάρχει όμως και μία άλλη εκδοχή του ψωμιού που περιέχει την αγαπημένη σε όλους πατάτα και μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα.

Δείτε πως να το κάνετε στο σπίτι σας:

Υλικά: 

  • 1 πατάτα
  • 50ml γάλα
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε την πατάτα και ρίξτε το γάλα.
  2. Λιώστε την πατάτα μέσα στο γάλα και προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε το αλάτι, το βούτυρο, το αβγό και το μαϊντανό και ανακατέψτε ξανά.
  4. Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για δύο ώρες.
  5. Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί, ρίξτε τη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα (ή μπορείτε να πλάστε σε μικρές μπάλες).
  6. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.
Tags
Back to top button