Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φερχόφστατ: Η Βρετανία θα μπορούσε να παραμείνει υπό όρους

Η Βρετανία είναι ευπρόσδεκτη να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένει ότι θα λαμβάνει επιστροφή από τις συνεισφορές της στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ή περίπλοκες εξαιρέσεις από τους κανόνες της ΕΕ.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο συντονιστής του ευρωκοινοβουλίου για το Brexit.

«Χθες, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο νέος Γάλλος πρόεδρος, μίλησε για μια ανοικτή πόρτα. Ότι εάν η Βρετανία αλλάξει γνώμη, θα βρει μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Γκι Φέρχοφστατ στο ευρωκοινοβούλιο.

«Συμφωνώ. Αλλά όπως στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, δεν είναι όλες οι πόρτες ίδιες. Θα είναι μια ολοκαίνουργια πόρτα, με μια νέα Ευρώπη, μια Ευρώπη χωρίς επιστροφή χρημάτων, χωρίς περιπλοκότητα, με πραγματικές εξουσίες και με ενότητα».

Ο φιλελεύθερος πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου ήταν ανέκαθεν υπέρμαχος μιας στενότερης ενοποίησης των εθνικών κυβερνήσεων, με εκχώρηση περισσότερων εξουσιών στις Βρυξέλλες. Όπως πολλοί στην Ευρώπη, είχε επικρίνει το δικαίωμα της Βρετανίας, το οποίο είχε διαπραγματευθεί η πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ τη δεκαετία του 1980, να λαμβάνει πίσω περίπου το ήμισυ των συνεισφορών της στο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. 

Για τη Βρετανία ισχύουν πολλές εξαιρέσεις από τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

 

Tags
Back to top button